REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ekspertai.eu mėgina išsiaiškinti, kur ir kaip prieš dvejus metus Dubline pradingo Kalėdų eglutė, turėjusi keliauti po Europą ir nešti Gerąją žinią apie Lietuvą. Nesėkmingai mėginę tai išsiaiškinti sostinės savivaldybėje, ekspertai.eu antradienį kreipėsi į generalinį prokurorą Algimantą Valantiną.

REKLAMA
REKLAMA

Eglutės kelionės projektas buvo "Vilniaus - Europos kultūros sostinės 2009" programos dalis "Vilnius sveikina Dubliną". Eglutę Dubline papuošė ir iš Vilniaus atvežti plakatai su užrašais - "Vilnius - Europos kultūros sostinė 2009", "Kalėdų eglė - Vilniaus dovana Dublinui". Vėliau ši eglė turėjo keliauti į kitus Europos miestus ir 2009-aisiais turėjo būti pastatyta Lince, Europos kultūros sostinėje.

REKLAMA

Iš Vilniaus savivaldybės atsakymų aiškėja, kad eglė iš Dublino daugiau niekur nekeliavo ir Lince pastatyta nebuvo.

"Departamento balanse eglės nėra, todėl galima manyti, kad ji iš Dublino negrįžo arba grįžo į privačias rankas. Kadangi eglutės nėra, tai ir su ja susijusių planų nėra", - rašoma savivaldybės atsakyme ekspertams.eu.

Ekspertai.eu tikisi, kad suteikta informacija padės Generalinei prokuratūrai iki galo išsiaiškinti šį beprecedentį atvejį, o kaltininkus pelnytai nubausti.

REKLAMA
REKLAMA

Kol kas ekspertai.eu dar neturi duomenų iš renginį organizavusios ir turėjusios organizuoti firmos, iš tuometinio Vilniaus mero Artūro Zuoko, bet ryžtingai sieks aiškumo ir kreipsis į Dublino miesto policijos komisariatą, Airijos ambasadorių Lietuvoje.

"Gaila ne tik pačios eglutės, bet ir kiekvieno žaisliuko, kuris puošė šį dirbtinį unikalų medelį. Ir ne tiek svarbu žaisliukų, puošiančių Dublino Kalėdų eglutę, kaina (vieno žaisliuko kaina 1287 Lt), svarbu ne pati Dublino Kalėdų eglutės projekto kaina (gerokai daugiau kaip pusė milijono litų). Ne pinigais reikėtų matuoti skriaudą, kurią patyrė tiek Lietuvos, tiek Europos Sąjungos piliečiai", - sako ekspertai.eu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų