REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dalyvauti rugsėjo 13 dieną Lietuvos sostinėje rengiamame šeštajame tarptautiniame Vilniaus bėgimo maratone jau užsiregistravo 670 bėgimo profesionalų ir mėgėjų iš 23 pasaulio šalių.

REKLAMA
REKLAMA

Varžybų direktorius Evaldas Martinka antradienį spaudos konferencijoje Vilniaus savivaldybėje sakė, kad pagal dalyvių skaičių iš užsienio pirmauja latviai. Jų jau yra užsiregistravę apie 50. Tikimasi, kad varžybose dalyvaus apie 150 užsieniečių. Beje, tarp užsiregistravusių bėgikų yra Australijos, PAR, Kanados ir Gambijos atstovų.

REKLAMA

E. Martinka sakė, kad didžiausios maratono naujovės - dvi renginio dienos ir nauja trasa. Rugsėjo 12 dieną sostinės Gedimino prospekte vyks dalyvių registracija bei sporto inventoriaus paroda-mugė, o varžybos bus surengtos rugsėjo 13-ąją. Maratono, pusės maratono ir mini maratono (2,3 km) dalyviai startuos ir finišuos prie Katedros aikštės (Šventaragio g.). Varžybų prizininkams atiteks įvairios rėmėjų dovanos. Beje, maratono metu pirmą kartą vyks parodomosios riedutininkų varžybos.

REKLAMA
REKLAMA

Kartu su Vilniaus maratonu vyks ir Lietuvos maratono čempionatas, kurio nugalėtojams atiteks 1000 litų prizai, įsteigti Lietuvos tautinio olimpinio komiteto.

Vilniaus miesto mero pavaduotojas Gintautas Babravičius džiaugėsi, kad Vilniaus maratonas tapo tradiciniu ir kasmet gali pakviesti bėgimo mylėtojus į sostinę. Vilniaus vicemeras apgailestavo, kad miestas maratono rengėjams gali skirti tik kuklią pagalbą.

Varžybų iniciatorius Ignas Staškevičius pažymėjo, kad Vilniaus maratonas – puikus pavyzdys, kaip didelio entuziazmo dėka galima sukurti šventę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos lengvosios atletikos federacijos viceprezidentė Nijolė Medvedeva sakė, kad Vilniaus maratone dėl traumos nedalyvaus pajėgiausia Lietuvos maratonininkė Živilė Balčiūnaitė, taip pat nebus Rasos Drazdauskaitės bei Remaldos Kergytės, kurios rengiasi rugsėjo 20 dieną vyksiančiam Berlyno maratonui.

Praėjusių metų Vilniaus maratono nugalėtoja Diana Lobačevskė (Maciušonytė), gyvenanti Didžiojoje Britanijoje, šį kartą bėgs pusę maratono.

„Nugalėtojos titulo neginsiu, nes planuoju bėgti Drezdeno arba Venecijos maratonuose. Startas pusės maratono distancijoje man bus gera treniruotė“, – sakė 29 metų D. Lobačevskė, kuri šiemet Londono maratone finišavo penkiolikta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų