REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Patyrę skaudų antausį nuo Turkijos komandos lietuviai šiandien 19 val. 15 min. bandys pamiršti jį ir iškovoti pirmąją pergalę Europos čempionate. Tiesa, mūsiškių laukia šeimininkų lenkų rinktinė. Ar pavyks ją įveikti?

REKLAMA
REKLAMA

Lietuviai – triskart stipresni

Nepaisant to, kad vakar lietuviai suklupo, o lenkai lengvai nugalėjo Bulgariją, viso pasaulio lažybų bendrovės yra įsitikinusios, kad šiandien kur kas didesnius šansus triumfuoti tarpusavio dvikovoje turi trenerio Ramūno Butauto treniruojami vyrai.

REKLAMA

Pasak lošybininkų, Lietuvos rinktinės galimybės laimėti yra maždaug tris kartus didesnės nei Lenkijos – 75 procentai, koeficientas 1,32. Tuo tarpu lenkų pergalei skiriami tik maždaug 29 procentai ir net 3,4 koeficientas.

Tiesa, nežiūrint į pakankami akivaizdų favoritų statusą, lietuviams labai lengva pergalė nėra prognozuojama – tikimasi, kad mūsiškiai bus stipresni šešiais taškais ir jiems pergalė atiteks rezultatu 81:75.

REKLAMA
REKLAMA

Lenkų lyderis – amerikietis

Vienas iš pagrindinių Lietuvos rinktinės kozirių šios dienos mače turėtų būti lygesnė komandos sudėtis ir ilgesnis atsarginių žaidėjų suolelis, nes mūsų rinktinėje praktiškai visi 12 krepšininkų gali keisti vienas kitą ir nesugadinti vaizdo aikštėje, tuo tarpu lenkai remiasi beveik vien tik startiniu penketu.

Štai ir vakar dienos dvikovoje su bulgarais taškus rinko vos šeši žaidėjai, o net 78 iš 90 visų jų taškų pelnė keturi: natūralizuotas amerikietis Davidas Loganas (7/14 dvitaškių, 2/8 tritaškių) 23, Michalas Ignerskis 22, Maciejus Lampe 17, Marcinas Gortatas 16. Visi jie aikštėje išbuvo ilgiau nei po 30 minučių (nuo 31 iki 38 min.).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Palyginimui, Lietuvai taškus rinko net devyni krepšininkai. Rezultatyvumu išsiskyrė tik Marijonas Petravičius, įmetęs 21 tašką, o visų kitų pasižymėjusiųjų kraityje – nuo 3 iki 14 taškų. Beje, ilgiausiai laiko aikštėje iš visų praleido irgi M. Petravičius (28 min.) bei Linas Kleiza (25 min.).

Tiesa, tikėtis, kad lenkai jau šiandien jaus didelį nuovargį, nereikėtų. Visų pirma, šiandien – tik antroji Europos čempionato diena, visų antra, lenkai vakar savo mačą pabaigė žaisti geromis dviem valandomis anksčiau nei mūsiškiai.

REKLAMA

Tiek lenkai, tiek lietuviai vakar pasižymėjo tritaškių metimų gausa: lenkai išmetė net 24 tolimus metimus (pataikė 10), o lietuviai savo laimę iš toli pabandė net 25 kartus (tikslą pasiekė 9 metimai).

Ar šio ginklo abi ekipos griebsis ir šiandien ir kas šaudys taikliau? Atsakymas jau 19 val. 15 min. prasidėsiančiose rungtynėse.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų