REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos ir Italijos dialogo plėtojimo perspektyvas, ekonominio bendradarbiavimo intensyvinimą, ES santykius su Baltarusija ir Rusija, Lietuvos tarpukario ambasados Romoje "Villa Lituania" klausimą pirmadienį Vilniuje aptarė Lietuvos ir Italijos užsienio reikalų ministrai Vygaudas Ušackas ir Frankas Fratinis (Franco Frattini).

REKLAMA
REKLAMA

Susitikime sutarta kaip įmanoma greičiau ir efektyviau spręsti Lietuvos tarpukario ambasados Romoje "Villa Lituania" klausimą. F. Fratinis pažymėjo, kad Italijos gynybos ministerija artimiausiu metu aprodys kelis pastatus Romos centre, iš kurių Lietuva galės pasirinkti tinkamiausią savo atstovybei.

REKLAMA

Ministrai taip pat sutarė plėsti dvišalį bendradarbiavimą, įgyvendinant birželio mėnesį Romoje pasirašytą Lietuvos ir Italijos užsienio reikalų ministerijų bendradarbiavimo deklaraciją, reguliariai rengti dvišales politines konsultacijas svarbiausiais Europos Sąjungos ir tarptautinės politikos klausimais.

V. Ušackas ir F. Fratinis aptarė konkrečius projektus, kuriuos planuojama įgyvendinti dvišaliu pagrindu. Lietuvos diplomatijos vadovas minėjo, kad 2010 metais ketinama surengti bendrą Baltijos jūros valstybių tarybos (BJVT) ir Adrijos jūros tarybos užsienio reikalų ministrų pasitarimą, kuriame būtų aptartos bendro darbo galimybės įgyvendinant ir formuojant bendrą Europos Sąjungos darbotvarkę, aptariant infrastruktūros ir energetikos projektus.

REKLAMA
REKLAMA

"Siekiant suintensyvinti Lietuvos ir Italijos prekybą ir verslininkų ryšius, nuo kitų metų rengsime dvišalius verslo forumus. Pirmąjį tokį renginį su asocijuotomis struktūromis planuojame surengti 2010 metais", - sakė V. Ušackas.

Anot V. Ušacko, Lietuvai labai svarbi yra Italijos patirtis kitose Europos regionuose, ypač Lietuvai rengiantis pirmininkauti Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijai (ESBO) 2009 ir ES 2013 metais.

"Italija pasiruošusi padėti mums rengti Balkanų regiono ekspertus. Tai ypač aktualu Lietuvai ruošiantis pirmininkauti ESBO", - sakė V. Ušackas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirmininkaujant ES ir rengiantis bendram ES ir Afrikos valstybių vadovų pasitarimui 2013 metais, mūsų šaliai reikės Italijos patirties politinės analizės santykiuose su Afrikos šalimis srityje.

V. Ušackas ir F. Fratinis aptarė ES santykius su kaimyninėmis šalimis - Baltarusija ir Rusija.

V. Ušackas, pasak URM pranešimo, padėkojo Italijai, kad padėjo užtikrinti stabilią saugumo situaciją Afganistano Goro provincijoje šalies prezidento rinkimų metu, atsiųsdama papildomai beveik šimtą karių į provinciją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų