REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno savivaldybės vadovai tvirtina, kad skandalas dėl smunkančių Kauno pramogų ir sporto arenos pamatų, kas gali sukelti grėsmę visam pastatui, kilo visai be reikalo. Kauno arenos pamatai nėra pasmukę ir nesmunka, konstatuota pirmadienį Kauno miesto merui Andriui Kupčinskui kartu su Seimo nariais apžiūrėjus Kauno arenos statybas. Areną statanti Telšių bendrovė "Vėtrūna" pripažįsta savo klaidą ir žada savo lėšomis papildomai sustiprinti arenos Nemuno saloje pamatus.

REKLAMA
REKLAMA

"Pasigirdusios kalbos apie smunkančius Kauno pramogų ir sporto arenos pamatus yra visiškai nepagrįstos. Pamatai nėra įsmukę ir nesmunka. Neturime duomenų, jog objekto pamatai būtų pajudėję bent milimetrą. Jei skaičiavimai parodys, kad pamatus reikia stiprinti, rangovas bus įpareigotas sustiprinti", - sakė Statybos skyriaus vedėjas Vigimantas Abramavičius.

REKLAMA

Dar pirmadienio rytą buvo pranešta, kad areną statanti Telšių bendrovė "Vėtrūna" pripažįsta savo klaidą ir žada savo lėšomis papildomai sustiprinti arenos Nemuno saloje pamatus.

"Taip, mes sustiprinsime pamatus, jei patikslinus skaičiavimus paaiškės, kad tai reikia padaryti. Kadangi arena statoma saloje, galimus pamatų tvirtinimo darbus buvome iš anksto numatę, todėl papildomai miestui tai nekainuos. Tačiau šiuo metu nėra pagrindo teigti, kad pamatai pasmukę ir reikės juos tvirtinti", - po pietų teigė "Vėtrūnos" valdybos pirmininkas Vytautas Banys. Anot jo, pamatų apkrovos patikslinti skaičiavimai bus atlikti dar šią savaitę.

REKLAMA
REKLAMA

Savivaldybės statybų skyrius, vykdydamas statybų priežiūrą, paprašė rangovo patikslinti pamatų apkrovos skaičiavimu, nes statyba vyksta vandens apsuptoje saloje. Jau pastatyta didžioji dalis sunkiųjų arenos konstrukcijų.

Techninės priežiūros specialistai darbų žurnale įrašė, kad būtina nutraukti pamatų apkrovimui įtakos turinčius darbus, kol bus iki reikiamo lygio sustiprinti pamatai. Per mėnesį viskas turėtų būti sutvarkyta, pirmadienio rytą pranešė savivaldybė.

Statybos darbus atliekančios įmonės "Vėtrūna" atstovai supažindino Seimo narius su atliktais statybos darbais, aprodė statomos arenos aukštus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Arenos projekto autorius architektas Eugenijus Miliūnas teigė statybų eigą vertinąs pozityviai. "Lūkesčiai, susiję su arenos statyba, patenkinti su kaupu", - sakė architektas.

"Prieš metus įkasėme kapsulę, kuri simbolizavo statybų pradžią. Šiandien praėjus metams nuo statybų pradžios vėl pakvietėme atvykti Seimo narius. Dar kartą juos tikimės sutikti Nemuno saloje po metų - per arenos atidarymą", - sutikdamas svečius kalbėjo meras Andrius Kupčinskas.

Žiniasklaidos teigimu, dar kovo mėnesį pastebėta, kad arenos pamatai pasmuko 5 centimetrus. Pasak nenorėjusio skelbti pavardės pašnekovo, defektai pastebėti tuomet, kai pradėtas statyti antrasis arenos aukštas. Gerokai padidėjus konstrukcijos svoriui, ėmė smukti pamatai.

Kauno areną norima baigti statyti lygiai po metų, 2010-ųjų rugsėjį, kad būtų galima pasiruošti Europos krepšinio čempionatui, 2011 metais vyksiančiam Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų