REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Uždaroji akcinė bendrovė „Invalda turto valdymas“, atstovaudama „Invalda Obligacijų suderintasis“ investicinio fondo dalyvių interesus, pasiekė sutarimą su obligacijų neišpirkusia akcine bendrove „Snaigė“ dėl 4 696 obligacijų pardavimo trečiajai šaliai.

REKLAMA
REKLAMA

Pastaroji rugsėjo 4 dieną visiškai atsiskaitė su bendrove „Invalda turto valdymas“.

2009-ųjų balandį „Invalda turto valdymas“ skelbė, kad kreipėsi į teismą dėl bendrovės „Snaigė“ neįvykdyto įsipareigojimo išpirkti obligacijas šių metų balandžio 6 dieną su reikalavimu priteisti susidariusį įsiskolinimą, delspinigius ir palūkanas. Sutarimas dėl emitento įsipareigojimų vykdymo pasiektas dviems bendrovėms susitarus, todėl „Invalda turto valdymas“ inicijuos teisminio proceso nutraukimą.

REKLAMA

„Džiaugiamės, kad mūsų pastangos apginti fondo dalyvių interesus ir aktyvus jų atstovavimas tiesioginėse derybose su emitentu davė rezultatų. Dėl pasiekto susitarimo ir įvykusio atsiskaitymo už obligacijas, fondo grynųjų aktyvų vertė šiandien pakilo 5,2 proc., tuo tarpu kovo pabaigoje neišpirktos obligacijos turėjo neigiamos 3,4 procentų įtakos“, – sakė „Invalda turto valdymas“ direktorius Andrius Barštys.

„Invalda turto valdymas“ veikla apima pensijų, investicinių fondų ir individualių portfelių valdymą. Bendrovė valdo dešimt investicinių ir aštuonis pensijų fondus, taip pat daugiau nei aštuoniasdešimt individualių klientų portfelių. Iš viso bendrovės valdomas turtas viršija 212 mln. litų, o klientų skaičius – 56 tūkst.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų