REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujasis Graikijos rinktinės vairininkas Jonas Kazlauskas, prieš atvykdamas į komandą, atrodo, nesitikėjo, jog jai nepadės tokie žaidėjai kaip Dimitris Diamantidis, Theodoros Papaloukas ar Panagiotis Vassilopoulos.

REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto netektys nesumažino specialisto iš Lietuvos ambicijų. J.Kazlauskas tikisi, jog pavyks pasidabinti Europos čempionato medaliais.

REKLAMA

„Mūsų tikslas yra iškovoti medalius. Kodėl turėtume kelti mažesnius tikslus? Taip, prapradome kelis labai svarbius žaidėjus, tačiau negalime mažinti savo ambicijų. Graikai visada turi kovoti dėl aukščiausių vietų. Turime kantriai kautis ir vėliau pažiūrėsime, kas iš to išėjo“, – teigė J. Kazlauskas.

Graikai mėgsta lyginti lietuvį su buvusiu Graikijos komandos vyriausiuoju treneriu Panagiočiu Giannakiu: „Visi žinome, jog graikai labai myli krepšinį. Tai yra krepšinio šalis. Spaudimas yra jaučiamas, tačiau kiekvienas treneris turi išmokti jį atlaikyti.“

REKLAMA
REKLAMA

Nors į Senojo žemyno čempionatą graikai žengia ne stipriausios sudėties, J. Kazlauskas neketina teisintis dėl išretėjusių gretų.

„Kai sutikau perimti Graikijos rinktinės vairą, iškart pradėjau galvoti apie komandos braižą. Tačiau situacija apsivertė aukštyn kojomis, kai rinktinę paliko Diamantidis, Papaloukas ir Vassilopoulos.

Turėjau viską pakeisti ir tai tikrai nebuvo lengva. Šioje ekipoje yra nemažai naujų ir jaunų veidų. Perteikti naujoves jiems bus paprasčiau nei rinktinės senbuviams, kurie pagal seną žaidimo planą žaidė kelerius metus“, – sakė J. Kazlauskas.

Lietuvio auklėtiniai Europos čempionate kovos A grupėje, kurioje taip pat varžysis kroatai, izraeliečiai ir makedonai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų