REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuviai europarlamentarai išsirinko komandos narius, ir šie jau rengiasi kelionei į Briuselį. Norinčiųjų dirbti Europos Parlamento (EP) narių padėjėjais buvo daugybė, tačiau darbą gavo tik ištikimiausi arba patyrę.

REKLAMA
REKLAMA

Galimybė įsidarbinti EP vilioja nemenku atlyginimu. Europarlamentarų padėjėjai galės uždirbti nuo 1620 iki 7450 eurų per mėnesį. Visi akredituoti padėjėjai nuo šiol priskiriami atskirai EP darbuotojų kategorijai, jų alga priklausys nuo pareigybės grupės ir suteikto lygio. Europarlamentarai Briuselyje gali turėti ne daugiau kaip tris padėjėjus, o Lietuvoje jų gali būti tiek, kiek atrodo reikalinga europarlamentarui. Kai kurie EP nariai Lietuvoje ketina steigti biurus ne tik sostinėje, bet ir rajonuose.



Įdarbins partiečio dukrą.

REKLAMA

Partijos "Tvarka ir teisingumas" lyderis Rolandas Paksas biurus steigs visoje Lietuvoje. Žmonių, kurie ten dirbs, politikas dar neišsirinko, tai jis žada padaryti rugsėjo mėnesį. Į Briuselį su juo kartu vyks Seimo "Tvarkos ir teisingumo" frakcijos referente dirbusi Dovilė Ručytė. Ji - šiai frakcijai priklausančio Rimo Antano Ručio duktė. "Tvarkietis" Juozas Imbrasas padėjėjo taip pat toli neieškojo. Jis įdarbins Remigijų Žemaitaitį, patarinėjusį J.Imbrasui, kai šis buvo Vilniaus meras. R.Žemaitaitis po partijos "Tvarka ir teisingumas" vėliava pats taikė į EP, tačiau sėkmė rinkimuose jam nenusišypsojo.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmiau išbandys

15-20 padėjėjų Lietuvoje žada įdarbinti Darbo partijos vedlys Viktoras Uspaskichas. "Sąrašas yra, bet pavardžių neminėsiu. Paprašiau pažįstamų jį peržiūrėti ir patarti. Noriu, kad būtų tinkamai atstovaujama rajonuose, kad būtų organizuojami susitikimai, kad Europarlamentas būtų arčiau žmogaus", - motyvus, kodėl ketina įdarbinti tiek daug pagalbininkų, vardijo politikas. Jis teigė išsirinkęs ir du padėjėjus, kurie jam talkins Briuselyje. "Bet jų pavardžių irgi nesakysiu, nes nesutvarkyti dokumentai, juos įdarbinu bandomajam laikotarpiui. Žiūrėsiu, kaip jie supranta EP struktūrą, kaip moka dirbti su teisės aktais ir jų projektais. Su jų turiniu, aš, žinoma, dirbsiu pats. Intensyviai mokausi anglų kalbos, bet kol kas reikės, kad padėjėjai pavertėjautų", - atvirai kalbėjo V.Uspaskichas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pažįsta, todėl pasitiki

Konservatorius Algirdas Saudargas LŽ sakė, kad EP visas jėgas ketina atiduoti darbui Pramonės, mokslinių tyrimų ir energetikos komitete. Todėl į padėjėjas Briuselyje šis europarlamentaras išsirinko šiame komitete patarėja anksčiau dirbusią Giedrę Svetikaitę. "Kreipėsi daug žmonių, kurie norėjo įsidarbinti, bet G.Svetikaitė turi dvejų metų darbo komitete patirtį", - kalbėjo jis. A.Saudargas jau surado patalpas biurui Vilniuje. "Planuoju, kad čia dirbs trys žmonės. Dar darbuotojų prireiks biurams įvairiuose Lietuvos miestuose", - tvirtino konservatorius.

REKLAMA

Tėvynės sąjungai-Lietuvos krikščionims demokratams priklausanti jauniausia europarlamentarė lietuvė Radvilė Morkūnaitė LŽ sakė jau suformavusi padėjėjų komandos branduolį. Biuro vadovu taps Jonas Urbanavičius, turintis darbo EP ir Seime patirties. R.Morkūnaitei Briuselyje talkins parlamentinio Užsienio reikalų komiteto biuro padėjėja dirbusi Raminta Keršytė. "Tai žmonės, kurie man talkino per rinkimų kampaniją. Juos pažįstu ir jais pasitikiu. Su kitais jau pradėta kalbėtis, bet jie dar neįdarbinti. Vėliau paaiškės, ar reikės papildomai priimti žmonių", - kalbėjo europarlamentarė.



Rinkosi patikrintus

REKLAMA

Socialdemokratei Vilijai Blinkevičiūtei Briuselyje talkins buvusio europarlamentaro Aloyzo Sakalo padėjėja Asta Venckutė. Biure Vilniuje plušės buvęs Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos (SADM) valstybės sekretorius Rimantas Kairelis bei Lina Šaltienė, dirbusi V.Blinkevičiūtės padėjėja, kai ši vadovavo SADM. Socialdemokratas Zigmantas Balčytis, kaip ir žadėjo, dirbti padėjėja priėmė europinio darbo patirties turinčią Vilmą Beniušę, anksčiau talkinusią praėjusios kadencijos europarlamentarei Onai Juknevičienei. "Kol kas man užteks vienos padėjėjos, o vėliau žiūrėsiu", - pridūrė jis. Biure sostinėje plušės Eugenijus Baldišius. Jis dirbo Z.Balčyčio padėjėju parlamente, kai šis buvo Seimo narys. Europarlamentaras Lenkų rinkimų akcijos vadovas Valdemaras Tomaševskis atsisakė pagarsinti, ką priims į darbą, tai žadėjo padaryti tik tuomet, kai padėjėjai bus oficialiai įdarbinti. Jis tvirtino jau išnuomojęs patalpas biurui Pabradėje. Jie bus steigiami ir Vilniuje, Klaipėdoje bei Zarasų rajone. Su EP nariu Leonidu Donskiu LŽ susisiekti nepavyko. Anksčiau jis tvirtino, kad ketina įdarbinti buvusio europarlamentaro Eugenijaus Gentvilo padėjėją Juditą Choromanskytę. Lietuvoje jis steigs du ar tris biurus.

Lauryna Vireliūnaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų