REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau pirmadienį, rugsėjo 7 dieną, Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė pradės savo odisėją Europos čempionate. Generalinė repeticija prieš pat jį – mačas su ispanais – pavyko, bet lažybų bendrovių tai nesužavėjo. Jos ir toliau mūsiškiams nežada medalių.

REKLAMA
REKLAMA

Lengvų pergalių nebus

Už lietuvių komandos vairo stovintis 45-erių metų strategas Ramūnas Butautas tikina, kad po sužaistų dešimties kontrolinių rungtynių nenusivylė savo auklėtiniais ir neprarado optimizmo:

REKLAMA

„Turime naują komandą, bet aš tikiu savo žaidėjais. Aš tikiu Lietuvos rinktine, nes ji yra stipri savo komandiniu žaidimu. Jei mes tai įteigsime ir savo krepšininkams, Lenkijoje galėsime pasiekti labai daug.“

Tiesa, R. Butautas sako, kad mūsiškiai turės daug vargo jau grupės varžybose:

„Europos čempionato grupės varžybose visi varžovai norės mus įveikti. Būtent todėl turėsime atidžiai išanalizuoti kiekvieno jų žaidimą ir silpnąsias puses. D grupė tikrai nėra lengva, gerbiame tiek Turkiją, tiek Lenkiją, tiek Bulgariją ir puikiai suprantame, kad su jais mūsų laukia sunkios dvikovos.“

REKLAMA
REKLAMA

Vyriausiasis rinktinės treneris prieš pat Senojo žemyno pirmenybių startą garantavo, kad visos rungtynės bus atkaklios:

„Jei kas Europos čempionate dar tikisi lengvų pergalių 15-os taškų skirtumu, pamirškite tai. Visų komandų pajėgumas – labai apylygis. Tai parodė ir draugiškų rungtynių ciklas. Kad ir kaip norėčiau, jog mums pavyktų atitrūkti ir ramiai užbaigti mačus, esu įsitikinęs, kad visi jie bus įtempti, o jų likimas spręsis paskutinėmis minutėmis ar net sekundėmis.“

Lietuviams – tik penkta vieta?

Kol mūsų šalies krepšinio ekspertai nagrinėja silpnąsias rinktinės puses ir diskutuoja apie jos galimybes Europos čempionate, bukmekeriai nesnaudžiai. Jie jau sudarė ir pateikė savo prognozes bei suskirstė visas pirmenybių dalyves į vietas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak vienos didžiausių Europoje lažybų bendrovių „Bwin“, Lietuvos rinktinė tikriausiai (beveik 60 procentų tikimybė, koeficientas 1,7) užims pirmą vietą D grupėje, kurioje antri liks turkai (1/2,5), bet galutinėje rikiuotėje mūsiškiai finišuos tik penkti (1/17).

Senojo žemyno čempionais beveik be konkurencijos turėtų tapti Ispanijos krepšininkai. Jų pergalei skiriama net 66,7 procentų tikimybė. Sidabro medaliai kabinami graikams (1/8), o bronza turėtų atitekti prancūzams (1/11).

Ketvirtoji vieta skiriama kroatams (1/15), o šeštoji – slovėnams (1/18). Tik septinti turėtų likti serbai (1/21), aštunti – turkai (1/23).

REKLAMA

Prognozuojama, kad silpniausios komandos Europos čempionate bus Bulgarija, Makedonija ir Didžioji Britanija. Tačiau tuo, ar viskas tikrai taip ir bus, galėsime įsitikinti jau netrukus. Pirmenybių startas – jau čia pat.

Priminsime, kad lietuviai varžybas pradės D grupėje, Vroclave, kur iš pradžių susitiks su turkais, vėliau – su lenkais, ir galiausiai – su bulgarais.



Faktai:

Čempionatas vyks septyniuose Lenkijos miestuose – Bydgoščiuje, Lodzėje, Vroclave, Varšuvoje, Poznanėje, Katovicuose ir Gdanske.

Lietuvos rinktinė dalyvavo 10 Europos čempionatų. Juose iškovojo 5 medalius: 1937, 1939 ir 2003 metais – auksą, 1995 m. – sidabrą, 2007 m. – bronzą.

REKLAMA

Rugsėjo 7 dieną, pirmadienį, 22.15 val. Lietuva susitiks su Turkija. Rugsėjo 8 dieną, antradienį, 19 val.15 min.. lietuviai žais su Lenkija. Rugsėjo 9 dieną, trečiadienį, 22.15 val. mūsiškiai varžysis su Bulgarija.

Lietuvos rinktinės sudėtis: Andrius Mažutis, Mantas Kalnietis, Tomas Delininkaitis, Artūras Jomantas, Mindaugas Lukauskis, Jonas Mačiulis, Simas Jasaitis, Linas Kleiza, Darjušas Lavrinovičius, Kšyštofas Lavrinovičiai, Robertas Javtokas ir Marijonas Petravičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų