REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Art-o-thlon‘o finale triumfavo menų čempionato senbuviai

Vėlų ketvirtadienio vakarą  tiesioginio eterio metu paaiškėjo septynias savaites trukusio vienintelio Lietuvos televizijų istorijoje tarptautinio menų čempionato „Art-o-thlon“ nugalėtojai – tai nuo pat pirmųjų dienų projekte dalyvavę ir publikos bei komisijos simpatijas užkariavę komandos „Die Kitsch‘en“ vyrai.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesioginėje transliacijoje netrūko staigmenų: laidos vedėjas Egmontas Bžeskas ryžosi transliacijos metu sukurti ir plačiajai visuomenei pristatyti savo kūrinį, atitinkantį laidos temą: „Menininkas mirė“. Laidos vedėjo mikrofoną jis perdavė žinomai žurnalistei – realybės šou žanro profesionalei Rūtai Laukaitytei.

REKLAMA

Rūta laidos metu parodė jos pačios paruoštas visų komandų darbų ir virusių emocijų apžvalgas – komisija ir žiūrovai šį kartą turėjo galimybę vertinti ne tik paskutinįjį komandų darbą, bet ir visus kūrinius, sukurtus komandų dalyvavimo menų čempionate metu. Kompetentingą komisiją sudarė dailininkė Nomeda Marčėnaitė, VDA prorektorius, menininkas, filosofas Arūnas Gelūnas, muzikologas, radijo stoties „Opus 3“ vyriausiasis redaktorius Darius Užkuraitis ir  „Europos parko“ įkūrėjas, Nacionalinės pažangos premijos laureatas Gintaras Karosas.

REKLAMA
REKLAMA

Jų manymu, išradingiausi, nestandartinių idėjų generatoriai buvo „Industriniai pinokiai“, antrą vietą komisija skyrė „Art-o-thlon“ senbuviams „Die Kitch‘en“ komandai, trečioje liko iki tol lyderių pozicijose buvusi „Tėvynių sąjunga“, ketvirtoje – komanda „Trys“. Tačiau viską aukštyn kojom apvertė žiūrovų balsai, kurie visas savo simpatijas atidavė „Die Kitsch‘en“ vyrukams. Tad galutinė balsų lentelė atrodo taip:

         1 vieta „Die  Kitsch‘en“

         2 vieta „Tėvynių sąjunga“

         3 vieta „Industriniai pinokiai“

         4 vieta „Trys“  

Laimėtojai gavo ypatingą dovaną: sukurti skulptūrą ar instaliaciją, kuria šiuolaikinio meno mylėtojai galės grožėtis kas kartą  apsilankę „Europos parke“. Na, o visus „Art-o-thlon“  gerbėjus jau kitą pirmadienį kviečiame į „Art-othlon“ dalyvių darbų parodą, kurios iškilmingas atidarymas įvyks jau šį pirmadienį, 18:00 val. galerijoje „Akademija“, Pilies g. 44/2, Vilniuje.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Menų čempionatas „Art-o-thlon“  yra programos „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“  (VEKS) renginys.

„Europos kultūros sostinės yra sėkmingiausias Europos Komisijos kultūros projektas, jame jau dalyvavo daugiau nei trys dešimtys Europos miestų. Numatoma, kad Nacionalinė programa „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“ apims daugiau kaip 300 kultūros, meno ir visuomeninių bei rinkodaros ir komunikacijos projektų, renginiuose apsilankys daugiau kaip 3 mln. žmonių. Daugiau informacijos galima rasti www.kulturagyvai.lt.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų