REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuva eurą galėtų įsivesti 2015 metais, teigia Europos Komisijos (EK) pirmininko pavaduotojas Giunteris Ferhoigenas (Guenter Verheugen). Šiuo metu Lietuvoje viešintis Europos Sąjungos (ES) pareigūnas, atsakingas už įmonių ir pramonės politiką, prognozuoja, kad Lietuvoje jau ne tik matyti ekonomikos atsigavimo posūkio taškas, bet ir tai, kad 2015 metais galėtume įsivesti eurą. Anot G. Ferhoigeno, Vyriausybė elgiasi protingai, nenumatydama konkretaus valiutos įvedimo laiko.

REKLAMA
REKLAMA

"Žiūrint iš šiandienos pozicijų, turbūt reikėtų kalbėti apie kito dešimtmečio vidurį. Bet čia vėlgi priklauso nuo biudžeto deficito sumažinimo ir atrodo tikrai ta kryptimi einama, tai bus įvestas ir euras. Tik data nėra aiški", - penktadienį po susitikimo su verslininkais Ūkio ministerijoje žurnalistams sakė EK vicepirmininkas.

REKLAMA

Savo ruožtu Premjeras Andrius Kubilius eurą regi 2012 metais.

"Turime labai aiškią ilgalaikę strategiją: 2011 metais turėti už Mastrichto kriterijų mažesnį fiskalinį deficitą, o 2012 metais - būti pajėgūs prisijungti prie euro", - birželį Briuselyje interviu "Bloomberg" televizijai aiškino Premjeras.

Lietuvai įsivesti eurą tarp 2013 ir 2015 metų, nepaisant sunkmečio, Prezidentei Daliai Grybauskaitei atrodo taip pat realu.

REKLAMA
REKLAMA

"Pats euro įvedimas, kaip matome, daugelyje šalių yra atidėtas dėl ekonominio nuosmukio. Bet laikotarpis tarp 2013 ir 2015 metų vis dar yra įmanomas", - rugpjūtį interviu LTV laidoje "Teisė žinoti" teigė valstybės vadovė.

Prezidentė pažymėjo, jog šalies įsiskolinimas, lemsiąs tai, ar Lietuva gali įsivesti eurą 2013 metais, priklausys nuo gebėjimo gyventi pagal savo galimybes.

"Taigi viskas priklausys nuo deficito lygio. Ir deficitą tikrai reikia laikyti žemiau negu dviženklis skaičius, tuomet tokiai mažai valstybei, atvirai ekonomikai tai nėra taip pavojinga, didesnis skaičius jau yra pavojingas", - sakė D. Grybauskaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų