REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis, norėdamas įsitikinti, ar profsąjungos vadovo teiginiai apie Leipalingio ugniagesių komandos prastą aprūpinimą spec. drabužiais ir avalyne yra pagrįsti, vykdamas į Druskininkų užkardą užsuko į Leipalingio miestelį.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos ugniagesių gelbėtojų profesinės sąjungos susivienijimo pirmininko Sauliaus Džiauto teigimu, 8 šios komandos ugniagesiai turi tik vienus guminius batus, 1 šalmą ir 3 apsauginius kostiumus. Tuo tarpu Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento prie Vidaus reikalų ministerijos (VRM) duomenimis, Leipalingio ugniagesiai turi 9 poras batų, 4 šalmus ir 4 kovinius kostiumus.

REKLAMA

"Apmaudu, tačiau teko įsitikinti, kad ugniagesių profesinės sąjungos vadovas situaciją dramatizuoja, - po susitikimo Leipalingyje sakė ministras. - Ugniagesiai nėra nei basi, nei neaprengti, o jiems mokamo atlyginimo gali pavydėti dažnas leipalingietis - tik kas ketvirtą parą išėję į budėjimą ugniagesiai atskaičius mokesčius gauna apie 1 tūkst. litų, o visą kitą laiką jie gali dirbti bet kokį kitą darbą".

Vidaus reikalų ministras pasidomėjo čia dirbančių ugniagesių gelbėtojų darbo specifika bei drabužių ir avalynės poreikiu. Čia nuolat budi po du ugniagesius, vadinasi, būtiniausiai reikalingi du spec. drabužių ir avalynės komplektai.

REKLAMA
REKLAMA

"Suprantu, kad būtų gerai, jog savivaldybė savo ugniagesius gelbėtojus aprūpintų dar geriau, tačiau šiuo sunkmečiu tokią situaciją iliustruoti visuomenei vaikštant basomis po gatves - pernelyg neatsakinga", - ministrą cituoja VRM ryšių su visuomene skyrius.

Lietuvos ugniagesių gelbėtojų profesinės sąjungos susivienijimo duomenimis, šalyje yra nemažai ugniagesių komandų, priklausančių savivaldybėms, kur ugniagesių aprūpinimas spec. drabužiais ir avalyne yra prastas, todėl pažeidžiamos darbo saugos ir higienos normos.

Tačiau Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenys yra kitokie - gerokai pozityvesni nei pateikia profesinės sąjungos vadovas, sakoma VRM pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų