REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos centrinis bankas (ECB) paliko nepakeistą (1 proc.) bazinę palūkanų normą. Rinkos tikisi, kad ECB neskuba atšaukti šiuo metu taikomų ekonomikos skatinimo priemonių, nors ekonomika ir pradėjo rodyti atsigavimo signalus. AB bankas „Finasta“ prognozuoja, kad bazinė palūkanų norma šiais ir kitais metais dar nebus didinama.

REKLAMA
REKLAMA

ECB šiandien turėtų paskelbti patikslintas ekonomikos augimo prognozes ir jos, kaip tikimasi, po netikėto Vokietijos ir Prancūzijos BVP augimo antrąjį ketvirtį, bus geresnės. Nepaisant tokių lūkesčių, tebeaugantis nedarbo lygis ir vyriausybių skatinimo planų taikymo pabaiga kitąmet gali sulėtinti taip laukiamą ekonomikos plėtrą, rašo „Finasta“.

REKLAMA

Mažmeninės prekybos apimtys euro zonoje smuko jau keturioliktą mėnesį iš eilės, nes augantis nedarbas lemia išlaidų mažinimą. Liepą nuosmukis siekė 1,8 proc. ir, manoma, kad gali smukti toliau – nedarbo lygis liepą regione buvo didžiausias per dešimt metų.

Europos šalių akcijų rinkos smuko ketvirtą dieną iš eilės, daugiausia dėl energijos ir farmacijos kompanijų akcijų pigimo. Analitikų teigimu, ekonomikos atsigavimas jau gali būti įskaičiuotas į akcijų kainas – apklausos rodo, kad rinkos dalyviai tikisi ekonomikos atsigavimo, tačiau dabar reikia dar ir realių tai įrodančių ekonomikos duomenų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų