REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Saldus revanšas: Lietuva – Ispanija 94:72

Šiandien Vilniaus „Siemens“ arenoje Lietuvos rinktinė padarė tai, ko jai nebuvo pavykę padaryti paskutinius 6 metus, – patiesė Ispanijos komandą. Ir ne bet kaip, o tiesiog nušlavė ją rezultatu 94:72 (23:18, 23:22, 26:19, 22:13).

Šiandien Vilniaus „Siemens“ arenoje Lietuvos rinktinė padarė tai, ko jai nebuvo pavykę padaryti paskutinius 6 metus, – patiesė Ispanijos komandą. Ir ne bet kaip, o tiesiog nušlavė ją rezultatu 94:72 (23:18, 23:22, 26:19, 22:13).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šios rungtynės tiek lietuviams, tiek ispanams buvo paskutinė repeticija prieš Europos čempionatą, kuris startuoja jau rugsėjo 7 dieną Lenkijoje.

REKLAMA

Susitikime Lietuva turėjo verstis be savo pagrindinio įžaidėjo Andriaus Mažučio, kuris dar neatsigavo po mače Panevėžyje su rusais patirtos traumos, ir Manto Kalniečio, negalėjusio žaisti dėl asmeninių priežasčių.

Savo ruožtu nuostolių turėjo ir atvykėliai iš Ispanijos. Jiems negalėjo padėti Portlando „Trail Blazers“ komandoje žaidžiantis Rudy Fernandezas. Į aikštę neišbėgo ir šiemet NBA čempionu su Los Andželo „Lakers“ klubu tapęs vidurio puolėjas Pau Gasolis.

REKLAMA
REKLAMA

Rungtynes keturiais M.Gasolio taškais iš eilės pradėjo ispanai, tačiau lietuviai į tai atsakė A.Jomanto dvitaškiu bei L.Kleizos tritaškiu – 5:4. Mūsiškiams buvo pavykę įgyti trijų taškų pranašumą (9:6), tačiau dvi iš eilės A.Jomanto klaidos neleido dar labiau atitrūkti. Svečiai tuo kaip mat pasinaudojo ir vėl išsiveržė į priekį – 12:11. Iki pirmojo kėlinuko pabaigos likus žaisti vieną minutę po J.Mačiulio tritaškio lietuviai atitrūko – 22:17. Iki ketvirčio pabaigos aikštelės šeimininkų pranašumas nepakito - 23:18.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Antrąjį kėlinuką lietuviai pradėjo spurtu 9:2 ir pirmą kartą šiose rungtynėse įgijo dviženklį pranašumą – 32:20. Po S.Scariolo paprašytos minutės pertraukėlės ispanai pelnė 6 taškus be atsako ir per pusę sumažino savo deficitą – 26:32. Tuo svečių spurtas nesibaigė. M.Gasolis įdėjo kamuolį į krepšį, R,Rubio bei S.Llullas pataikė iš po krepšio ir iš lietuvių pranašumo beliko 2 taškai – 32:34. Iš kamuolį į kitą aikštelės pusę persivaryti bandančio A.Jomanto R.Rubio du kartus iš eilės pavogė kamuolį, pelnė 4 taškus iš eilės ir rezultatas tapo lygus – 36:36. Po R.Butauto paprašytos minutės pertraukėlės lietuviai pelnė 5 taškus iš eilės ir vėl išsiveržė į priekį – 41:36. Pirmąją rungtynių dalį užbaigė T.Delininkaičio tritaškis – 46:40.

REKLAMA

Po didžiosios pertraukos L.Kleiza bei M.Lukauskis pataikė po tritaškį ir lietuvių persvara vėl tapo dviženklė – 54:43. Po kelių minučių nedidelis konfliktas kilo tarp J.Garbajosos ir L.Kleizos, tačiau rimtesnio incidento išvengta. L.Kleiza netrukus pataikė dar vieną tolimą metimą, S.Jasaitis pridėjo dvitaškį ir 2003 metų Europos čempionai dar labiau atitrūko – 61:45. Drausmingai abejose aikštės pusėse rungtyniavę ispanai priartėjo iki – 57:67, tačiau T.Delininkaitis įmetė 5 taškus iš eilės ir sugrąžino savo ekipai 15 taškų pranašumą – 72:57. Ketvirtį dvitaškiu užbaigė S.Llullas – 59:72.

REKLAMA

Ketvirtojo kėlinuko pradžioje A.Mumbru grubiai sustabdė M.Petravičių. Po šio epizodo tarp žaidėjų kilo nedidelis susistumdymas. Ispanas buvo nubaustas nesportine pražanga. Lietuviai šį epizodą išnaudojo maksimaliai ir padidino persvarą iki – 80:61. K.Lavrinovičius pelnė du taškus su pražanga ir lietuvių pranašumas pirmą kartą šiame susitikime perkopė 20 taškų atžymą – 83:62. Įpusėjus ketvirtajam ketvirčiui ir rezultatui esant 87:65 K.Lavrinovičius buvo nubaustas penktąja asmenine pražanga. Už įspūdingą palaikymą aukštaūgis žiūrovams atsidėkoji jiems pasiusdamas oro bučinį. Iki susitikimo pabaigos mūsiškiai išlaikė turėtą persvarą ir iškovojo įspūdingą pergalę rezultatu – 94:72.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietuva: Linas Kleiza ir Tomas Delininkaitis po 19, Marijonas Petravičius 14, Kšyštofas Lavrinovičius 10 taškų, Jonas Mačiulis 7, Darjušas Lavrinovičius 6, Mindaugas Lukauskis ir Simas Jasaitis po 5.

Ispanija: Marcas Gasolis 15, Jorge Garbajosa 13, Ricky Rubio 9 (7 rez. perd.).

Priminsime, kad rugpjūčio 21 d. Sevilijoje vykusiame draugiškame keturių komandų turnyre lietuviai ispanų buvo sutrypti net 74:100. Beje, tai ne pirmas toks skaudus ispanų smūgis mūsiškiams – nuo pat 2003 m. rugsėjo mėn. lietuviai nebuvo nė karto įkandę Ispanijai.

REKLAMA

Tiesa, ta pergalė prieš beveik 6 metus buvo itin saldi: 2003 metų rugsėjo 14 d. Europos čempionato finale Švedijoje lietuviai gražių stiliumi palaužė ispanus rezultatu 93:84 ir trečią kartą per visą istoriją tapo stipriausia Senojo žemyno komanda.

Lietuviai kovas 2009 metų Europos čempionate pradės D grupėje. Rugsėjo 7 d. mūsiškiai susigrums su Turkija, rugsėjo 8 d. – su Lenkija, rugsėjo 9 d. – su Bulgarija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų