REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvoje viešintis Europos Komisijos pirmininko pavaduotojas Giunteris Ferhoigenas (Geunter Verheugen) už svarią paramą Lietuvai integruojantis į Europos Sąjungą (ES) apdovanotas "Tūkstantmečio žvaigžde".

REKLAMA
REKLAMA

Ceremonijoje Užsienio reikalų ministerijoje dėkodamas už apdovanojimą, komisaras sakė, kad jis didžiuojasi tuo, kad prieš dešimt metų Lietuvai derybose dėl stojimo į ES pavyko pasivyti kitas, labiau pažengusias šalis.

REKLAMA

G. Ferhoigenas 1999-2004 metais Europos Komisijoje buvo atsakingas už ES plėtrą.

Lietuvos vardo tūkstantmečio proga Užsienio reikalų ministerijos garbės ženklas "Lietuvos tūkstantmečio žvaigždė" įsteigtas 2007 metais Lietuvos valstybei ir jos užsienio politikai nusipelniusiems asmenims pagerbti.

Šiuo garbės ženklu apdovanojami Lietuvos ir užsienio valstybių piliečiai už ypatingus nuopelnus garsinant Lietuvos vardą, puoselėjant ir plėtojant tarpvalstybinius santykius, taip pat už ypatingus nuopelnus valstybės tarnyboje.

REKLAMA
REKLAMA

Užsienio reikalų ministras Vygaudas Ušackas su svečiu, Europos Komisijoje atsakingu už įmones ir pramonę, ketvirtadienį aptarė ir svarbiausius ekonominius, energetinius ir Lisabonos sutarties įgyvendinimo klausimus.

G. Ferhoigenas pasisakė už atviresnius ES santykius su Lietuvos kaimyne ir pasveikino Lietuvos siekį padėti Baltarusijai užmegzti glaudesnį dialogą su ES.

Susitikime ministras pažymėjo, kad kartu su ES šalimis narėmis ir Europos Komisija Lietuva pasirengusi įveikti ekonominius sunkumus, ir patikino svečią, kad Lietuvos įmonės stengiasi pasinaudoti ES narystės privalumais, stiprindamos konkurencingumą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

V. Ušackas ir G. Ferhoigenas aptarė ES ir Lietuvos ekonomikos atgaivinimo planų, Lisabonos strategijos įgyvendinimą po 2010 metų ir verslo finansavimo galimybių gerinimą.

"Lietuvos interesas - Lisabonos sutarties įsigaliojimas ir stiprios Europos Komisijos suformavimas", - sakė V. Ušackas.

Užsienio reikalų ministras pristatė pagrindinius Lietuvos energetikos projektus ir Lietuvos poziciją dėl "Nord Stream" projekto.

V. Ušackas pakvietė komisarą, baigus darbą Europos Komisijoje, įsitraukti į Lietuvos ir Vokietijos forumo veiklą, skatinant dvišalį Lietuvos ir Vokietijos bendradarbiavimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų