REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau ateinantį antradienį, rugsėjo 8 d., 20 valandą, „Gyčio Ivanausko teatro“ naująjį sezoną atidarys ypatingai retai rodomas šokio, šviesų ir muzikos spektaklis „Atgyjantys kūnai“.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmasis penktojo teatro sezono pasirodymas įvyks ypatingoje erdvėje - Vilniaus Šv. Kotrynos bažnyčioje.

REKLAMA

Vilniečių ir miesto svečių ypač pamėgtoje vietoje, viename gražiausių sostinės vėlyvojo baroko architektūros paminklų vyksta tik išskirtiniai kultūriniai renginiai. „Mūsų teatras Šv. Kotrynos bažnyčioje pasirodo tik su „Atgyjančiais kūnais“. Tai - jausmingas spektaklis, kuris sukurtas specialiai šiai dvasingai erdvei,“ - pirmąjį sezono spektaklį pristato Gytis Ivanauskas.



Bažnyčioje atgis „skulptūros“

Rugsėjo 8 d. kelių šimtų metų istoriją menančioje restauruotoje erdvėje, pasigirdus iš įvairiausių filmų pažįstamo JAV kompozitoriaus Michael Galasso muzikai, viena po kitos atgis altoriuje stovinčios skulptūros. Jos lips į sceną ir šokdamos pasakos savo gyvenimo istoriją.

REKLAMA
REKLAMA

Tos gyvos skulptūros, kurias įkūnys jau pažįstami aktoriai Edita Užaitė, Brigita Urbietytė, Evaldas Taujanskis, Naglis Bierancas bei pats spektaklio autorius Gytis Ivanauskas, papasakos apie meilės paieškas, žmonių likimus, apie vienatvę ir liūdesį. Tačiau ne viskas taip dramatiška, nes net ir liūdesys šiame spektaklyje pateikiamas su tik „Gyčio Ivanausko teatrui“ būdingu saikingu humoru ir ironija.



Nuo spūsties lūžo bažnyčios durys

„Atgyjantys kūnai“ - tai įspūdingas šviesų šou, nepaprastai jausmingas šokis ir kruopščiai parinkta muzika. Šis spektaklis „pastatytas” būtent Šv. Kotrynos bažnyčios erdvei ir rodomas tik čia. Pirmąjį ir paskutinį kartą „Gyčio Ivanausko teatras“ šį pasirodymą surengė prieš metus projekte „Tebūnie naktis“. Nepaprasto pasisekimo sulaukusios premjeros metu dėl spūsties net lūžo bažnyčios durys.

„Savotiškai subtilu pradėti jubiliejinį teatro sezoną tokioje nuostabioje vietoje. Grįždami po pertraukos, su mūsų atgyjančiais kūnais bandysime žiūrovams sužadinti jų jausmus ir prikelti susidomėjimą kultūra. Mes atsargiai žiūrovams nešime geras emocijas, kurių šiandien taip trūksta. Su užsidegimu ir nerimu galvosime apie jau esamus mūsų teatro gerbėjus, galvosime ir apie tuos, kurie į mūsų teatro pasirodymą ateis pirmąjį kartą,“ - pasakoja choreografas Gytis Ivanauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų