REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors Lietuva – krepšinio šalis, žaisti su ispanais mūsų krepšininkams sekasi itin sunkiai. Paskutinę pergalę prieš varžovus yra pavykę iškovoti tik kone prieš 6 metus. Ar pavyks šiandien nutraukti ši prakeiksmą?

REKLAMA
REKLAMA

Paskutinė pergalė – finale

2003 metų rugsėjo 14 d. Europos čempionato finale Švedijoje lietuviai gražių stiliumi palaužė ispanus rezultatu 93:84 ir trečią kartą per visą istoriją tapo stipriausia Senojo žemyno komanda. Įdomu ir keista, bet ispanai tokiu laimėjimu kol kas dar negali pasigirti – viskas, ką jiems pavyko nuveikti per net 26 Europos čempionatus, tai tik užimti antrąją vietą.

REKLAMA

Tiesa, Pirėnų pusiasalio atstovai žemyno vicečempionais tapo net 6 kartus – paskutinį kartą 2007 metais, kai savo šalyje minimalia persvara 59:60 sensacingai nusileido Rusijai. Dar kartą ispanai pasidabino Europos čempionato bronza.

Tačiau šiemet viskas yra kitaip. Ispanijos rinktinė yra neginčijamai laikoma pačia pagrindine kandidate iškovoti pirmąją vietą. Jos galimybės triumfuoti EURO-2009 bukmekerių yra prilyginamos beveik 70 procentų. Tuo labiau, kad savo ambicijas ispanai demonstruoja ir draugiškuose mačuose, kuriuose žengia be kluptelėjimų.

REKLAMA
REKLAMA

Ispanų jėgą savo kailiu pajuto ir Lietuvos vyrai, kurie rugpjūčio 21 d. Sevilijoje vykusiame draugiškose keturių komandų turnyre šeimininkų buvo sutrypti net 74:100. Beje, tai ne pirmas toks skaudus ispanų smūgis mūsiškiams – nuo pat 2003 m. rugsėjo mėn. lietuviai nė karto nesugebėjo įkąsti Ispanijai.

Prognozuojama nesėkmė

Nors šiandienos rungtynės, kurios bus paskutinė repetecija prieš EURO-2009 tiek lietuviams, tiek ispanams, vyks Vilniaus „Siemens“ arenoje, jų favoritais vis tiek yra laikomi ispanai: net Lietuvos lažybų bendrovės tikisi svečių pergalės. Prognozuojamas rezultatas – 83:77.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiame susitikime Lietuva turės verstis be savo pagrindinio įžaidėjo Andriaus Mažučio, kuris dar neatsigavo po mače Panevėžyje su rusais patirtos traumos, ir turės tausoti Marijoną Petravičių, vis dar nesijaučiantį sveiką 100 procentų.

Savo ruožtu nuostolių turi ir atvykėliai iš Ispanijos. Jiems tikriausiai negalės padėti Portlando „Trail Blazers“ komandoje žaidžiantis Rudy Fernandezas. Nežinoma, ar į aikštę išbėgs ir šiemet NBA čempionu su Los Andželo „Lakers“ klubu tapęs vidurio puolėjas Pau Gasolis.

REKLAMA

Ir nors ispanų strategas Sergio Scariolo dievagojasi, kad šio vakaro dvikovoje svarbiausia bus dar kartą patikrinti savo komandą, o ne laimėti, Lietuvos krepšinio ekspertai tikina, kad ši akistata – labai svarbi, ypač psichologiškai. Jei lietuviai sugebės kaip lygūs su lygiais kautis su grėsmingais oponentais, prieš pat EURO-2009 startą įgys daugiau taip reikalingo pasitikėjimo savimi.

Priminsime, kad intriguojančių rungtynių tarp Lietuvos ir Ispanijos rinktinių pradžia – šiandien 20 val. 30 min. Tiesiogiai rungtynių eigą ir rezultatą galėsite sekti portale „Balsas.lt“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų