REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kreditai verslui, finansinių tarpininkų išduodami per Ekonomikos skatinimo plano (ESP) priemonę Atvirų kreditų fondas (AKF), jau šį mėnesį bus išduodami ir eurais.

REKLAMA
REKLAMA

Tai šiandien po susitikimo su valstybės remiamus kreditus smulkiajam ir vidutiniam verslui (SVV) teikiančiais bankais (Medicinos banko, „Parex“ banko, Šiaulių banko, Ūkio banko, DnB Nord banko, Finasta banko, SEB banko, Unicredit Banko) ir INVEGOS vadovais pranešė ūkio ministras Dainius Kreivys.

REKLAMA

Siekiant pagerinti skolinimosi iš Atviro kreditų fondo (AKF) sąlygas, buvo priimtas sprendimas teikti paskolas smulkiojo ir vidutinio verslo (SVV) subjektams ne tik litais, bet ir eurais. „Šis pakeitimas padarytas atsižvelgus į daugelio SVV įmonių poreikį skolintis ne nacionaline valiuta. Jis turėtų sumažinti iš AKF lėšų teikiamų kreditų kainą bei padidinti priemonės paklausą,“ -- sakė D. Kreivys. Pasak ministro, bankai šios priemonės paskolas eurais galės teikti jau rugsėjo pabaigoje, todėl verslas jau gali pradėti teikti paraiškas bankams.

Paskolas iš AKF lėšų šiuo metu teikia šeši bankai: AB Šiaulių bankas, AB SEB bankas, AB „Swedbank“, AB bankas „Finasta“, AB Ūkio bankas, UAB Medicinos bankas, AB DnB NORD bankas ir AB „Parex“ bankas. Iš viso šiai priemonei skirta 100 mln. Lt iš ES struktūrinių fondų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų