REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kadenciją baigusio Prezidento Algirdo Brazausko pasisakymuose dėl naujos atominės elektrinės statybos planų Premjeras Andrius Kubilius įžvelgia Rusijos energetikos lobizmo apraiškų.

REKLAMA
REKLAMA

"Aš skaitydamas jo (A. Brazausko - ELTA) interviu labai aiškiai matau tokias eilutes, kurių kitaip negaliu traktuoti. Primygtinai siūloma atsisakyti siekių statyti atominę elektrinę Lietuvoje ir dalyvauti atominės elektrinės statyboje Kaliningrade. Primygtinai siūloma pasirašyti sutartis dėl elektros energijos importo iš Rusijos, suteikiant tokiam importui tam tikrą monopolistinį statusą", - sakė A. Kubilius ketvirtadienį interviu "Žinių radijui".

REKLAMA

Vyriausybės vadovo įsitikinimu, tai yra klaidingi siūlymai, sąmoningai arba nesąmoningai atspindintys Rusijos energetikų arba kai kurių sluoksnių, kurie suinteresuoti elektros energijos realizavimu Lietuvoje, siekius.

"Lietuva turi visas galimybes tvarkytis europietiškai. Didinti savo nepriklausomumą, neatsisakant, jei bus reikalas, pirkti vienodomis sąlygomis elektros energiją iš Rusijos, kaip ir iš kitų kaimynų, bet tikrai ne sudarant kokias nors galimybes vienam tiekėjui įgyti monopolistinę padėtį", - sakė A. Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA

Premjeras teigia, jog nereikėtų baimintis Ignalinos atominės elektrinės uždarymo. Pasak A. Kubiliaus, Vyriausybė yra priėmusi labai aiškius sprendimus, kaip Lietuva apsirūpins elektros energija po sausio 1 dienos.

"Nematau kokių nors didesnių problemų, kodėl turėtume sekti tokiais patarimais, kokiomis nors ypatingomis sutartimis susaistyti save su elektros tiekimais iš Rusijos. Bus tikrai ne vienas šaltinis. Yra žinoma ir aišku, kiek elektros energijos yra gaminama Lietuvoje. Stengsimės toje gamyboje kiek galima mažiau didinti priklausomybę nuo importuojamų dujų", - sakė A. Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Premjeras priminė sprendimą iki 30 proc. elektros energijos pirkti atviroje rinkoje ir teigė, jog tam jau yra gautas ne vienas pasiūlymas.

"Galimi tiekėjai žino sąlygas. Pasiūlymų yra ir iš Estijos, ir iš Baltarusijos, ir galbūt Ukrainos, be abejo, ir iš Rusijos. Mes nematome reikalo importą iš kaimyninių šalių atiduoti vienam monopolistui", - sakė A. Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų