REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prieš penkerius metus Kaune gyvenantys žmonės išgirdo pirmąsias katalikiško evangelizacinio radijo „Marijos radijas“ transliacijas. Studijoje tuo metu darbavosi tik 4 darbuotojai. Rugsėjį radiją buvo galima išgirsti ir Klaipėdoje, Šiauliuose bei šių miestų apylinkėse. 2005 metų birželio 29 dieną „Marijos radiją“ išgirdo ir vilniečiai.

REKLAMA
REKLAMA

Per penkerius metus „Marijos radijas“ keitėsi, daugėjo laidų, įsitraukė visas būrys savanorių, taip pat pasipildė ir darbuotojų kolektyvas. 2007 metų rudenį įsikūrė ir dar viena „Marijos radijo“ studija Vilniuje, iš kurios startavo dar keletas laidų. Pradžioje skeptiškai vertintas radijas tobulėjo atsirado daugiau įvairesnių ir diskusinių laidų.

REKLAMA

Nuo įsikūrimo radijui vadovauja kun. Petras Oskaras Volskis. Anot radijo direktoriaus šio radijo tikslai yra vien moraliniai, nekomerciniai: „Skelbiant krikščioniškas ir bendražmogiškas vertybes supažindinti klausytojus su krikščionišku paveldu, vertybėmis, pasitarnauti jų dvasiniam tobulėjimui. Įtaka – paprastas kalbėjimasis su žmogumi, liudijant, pristatant, įrodant tikėjimo Dievu naudingumą, prasmingumą“.

Kaip praneša Krikščionybės žiniasklaidos tarnyba, rugpjūčio 29 d. „Marijos radijo“ darbuotojai, savanoriai, talkininkai bei klausytojai radijo penkerių metų sukakties švęsti rinkosi Pažaislio vienuolyne.

Nors radijas ir keitėsi, tobulėjo, vis vien didžioji auditorijos dalis yra vyresnio amžiaus. Tačiau štai 2008 m.televizijos ir radijo laidų konkurso „Pragiedruliai“ nugalėtojais tapo „Marijos radijo“ laida jaunimui „Iššūkis“ apdovanota „Už skatinimą diskutuoti“. Tai konkretus pavyzdys: jei bandoma prabilti šiuolaikine kalba, šis balsas yra išgirstamas ir pripažįstamas. Tad norisi tikėti ir palinkėti, kad šia linkme kitus 5 metus ir bus dirbama: atsisakoma klišių, flegmatiško tikėjimo skelbimo stiliaus, davatkiškumo, pasikviečiama diskutuoti kuo daugiau skirtingo požiūrio pašnekovų, kad diskusijoje išryškėtų amžinoji tiesa. Tos laidos, kurios svarsto aktualias visuomenės, tikėjimo problemas, sulaukia įvairaus amžiaus auditorijos susidomėjimo. Viena iš naujovių praėjusiais metai šalia minėto „Iššūkio“ buvo laidos „Žvilgsnis“, „Uoliai sveik“ vedamos Jono Dapšausko.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų