REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mindaugas Lukauskis teigia, kad laikas nuo pasirengimo ciklo prabėgo labai greitai bei tikina, jog Europos čempionate jį tenkintų tik aukso medaliai.

REKLAMA
REKLAMA

– Kaip jaučiatės pasiekę pasirengimo etapo finišo tiesiąją?

– Jausmas yra labai geras. Laikas prabėgo labai greitai. Draugiškas kolektyvas susirinkęs. Vis geriau vienas kitą suprantame. Taisome klaidas, kurias padarome. Ne visada viskas pavyksta taip, kaip norime, tačiau einame teisingu keliu. Manau, kad viskas bus gerai.

REKLAMA

– Ar rezultatai draugiškose rungtynėse atspindi tikrąjį rinktinės pajėgumą?

– Nemanau. Kai kuriose rungtynėse sužaidžiame geriau, kai kuriose blogiau. Ne man spręsti apie žaidimo kokybę. Kol kas tai tik pasirengimo etapas, o tikrasis pajėgumas atsiskleis čempionato metu.

– Paskutines rungtynes žaisite su ispanais. Kiti varžovai bus labiau įveikiami?

– Tie patys ispanai yra įveikiami varžovai. Kamuolys yra apvalus ir su visais reikia žaisti. Žinoma, vieni yra stipresni, kiti silpnesni. Nereikia prieš kažkurią komandą nuleisti rankų, reikia eiti žaisti ir viskas yra įmanoma.

REKLAMA
REKLAMA

– Turite daugiau galimybių pasireikšti. Kaip tai vertinate?

– Vertinu gerai. Viskas priklausys nuo to, kaip pats atrodysiu. Kiekvienas turime savo užduotis aikštelėje ir jas stengiamės įvykdyti. Per daug nesuki sau galvos. Darai tai, ką treneris liepia ir tiek.

– Mače prieš Rusiją pelnėte nedaug taškų. Turėjote gynybinių užduočių?

– Vieną kartą mečiau, vieną kartą pataikiau. Pramečiau baudos metimus, padariau porą klaidelių. Dažniausiai man tenka vaikytis varžovus, kurie dažnai atakuoja krepšį. Nemažai jėgų atiduodu gynyboje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Kokia vieta Europos čempionate jus tenkintų?

– Auksas. Važiuojame siekti tik aukščiausių tikslų. Negali būti taip, kad tenkintų ketvirta ar penkta vietos. Stengsimės ir darysime viską, kad užimtume kuo geresnę vietą.

– Ar sutinkate su trenerio mintimi, jog visose rungtynėse mačo baigtis spręsis paskutinėmis sekundėmis?

– Manau, kad taip, nes visos rinktinės yra panašaus pajėgumo. Reikės žaisti su visais iš visų jėgų. Lengvų pasivaikščiojimų nebus. Visi moka žaisti krepšinį ir kova vyksta iki pat pabaigos.

– Ar nevargina žurnalistų dėmesys?

– Ne. Jiems būna skirtas tam tikras laikas. Niekas į viešbutį neina, dažnai neskambina ir viskas yra tvarkoje.

Romanas Buršteinas








REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų