REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

TPP frakcija planuoja postų dalybas

Konservatorių ir Tautos prisikėlimo frakcijų nariai sako, kad reikia perrašyti koalicinę sutartį, kad ją pasirašytų ne frakcijų seniūnai, o partijų lyderiai. Šiuo metu koalicijoje – nesusipratimas: yra keturios partijos, tačiau penkios frakcijos.

REKLAMA
REKLAMA

„Peržiūrint koalicinę sutartį gali būti įvairių sprendimų, kai kurios frakcijos gali vadovautis partiniais sprendimais, kai kurios – tik frakcijų sprendimais. Mūsų frakcija yra priėmusi sprendimą, kad mes nepretenduosime į Seimo pirmininko poziciją“,- sakė TPP frakcijos seniūnas Laimontas Dinius.  

REKLAMA

Neoficialiais duomenimis, Tautos prisikėlimo frakcija pretenduoja į pirmąjį Seimo vicepirmininko postą ir du komitetų pirmininkus.

Iš buvusių bendražygių – dabartinės „Ąžuolo“ frakcijos, jie norėtų paveržti Ekonomikos komiteto pirmininko postą bei išsaugoti Valstybės valdymo ir savivaldybių komitetą.

Tautos prisikėlimo frakcija pretenduoja ir į kelias ministerijas – Teisingumo, Vidaus reikalų ir Aplinkos. Pastarąją, jų vertinimu, būtinai stengsis išlaikyti Arūnas Valinskas.

REKLAMA
REKLAMA

Konservatoriai nori, kad naujų postų dalybos vyktų tarp skilusių frakcijų. Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūnas Jurgis Razma tikina, kad kol kas postų dalybų klausimo nesvarstė.

Daugiau aiškumo dėl naujos koalicinės sutarties tikimasi rugsėjo viduryje, kai paaiškės, ar Seimui liks vadovauti Arūnas Valinskas, o „Ąžuolo“ frakcija nuspręs, ar liks koalicijoje.

Apie tai – LNK žinių videoreportaže

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų