REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vienas Kauno „Žalgirio“ krepšinio komandos trenerių Darius Maskoliūnas mano, kad Europos krepšinio čempionatui besirengiančiai Lietuvos rinktinei labiausiai trūksta lyderio.

REKLAMA
REKLAMA

„Grupėje lengvų varžovų nematau. Turkija – labai gera komanda, Bulgarija taip pat moka žaisti, o Lenkija rungtyniaus savo žiūrovų akivaizdoje. O štai mūsų rinktinėje nėra tokio lygio žaidėjų kaip Arvydas Sabonis ar Šarūnas Jasikevičius – trūksta vedlio, lyderio. Belieka tikėtis, kad kovos metu kuris nors krepšininkų perims tą vaidmenį“, – Lenkijos naujienų agentūrai PAP sakė D. Maskoliūnas.

REKLAMA

Jis pažymėjo, kad, nepaisant to, jog rinktinėje atsisakė žaisti keli aukščiausio lygio krepšininkai, su Lietuvos komanda, kaip įprasta, siejama daug vilčių.

„Europos čempionate žais nauja, jauna komanda. Gali būti arba labai gerai, arba labai blogai. Jeigu žaistų visi geriausieji, tai medalis būtų garantuotas, o dabar situacija kitokia. Kokios viltys? Kaip įprasta – didelės“, – teigė D. Maskoliūnas.

2003 metais Lietuvos rinktinė tapo Europos čempione, o tada komandos lyderiu buvo geriausiu pirmenybių žaidėju išrinktas Š.  Jasikevičius. 2007 metų Europos čempionate lietuviai pelnė bronzą ir iškovojo kelialapį į Pekino olimpines žaidynes, kuriose buvo ketvirti.

D. Maskoliūnas Europos čempionato favorite laiko Ispaniją. „Ispanai turi tokią komandą, apie kokią svajoja kiekvienas treneris: kiekvienoje pozicijoje – puikūs žaidėjai“, – sakė buvęs Lietuvos rinktinės žaidėjas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų