REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo š.m. rugsėjo 8 dienos naujoje Lietuvos televizijos laidoje „Lietuva gali“ didžiausią sėkmingo verslo patirtį turintys šalies verslininkai ir specialistai savo žiniomis ir patarimais sieks padėti bendrovėms, kurios šiandien balansuoja ant išlikimo ribos.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmojoje projekto „Lietuva gali“ laidoje galimybių išgyventi bus padedama ieškoti virtuvės baldų gamybos įmonei iš Tauragės. Bendrovė „Alantas“ – septyniolika metų puoselėta šeimos įmonė. Nuo anuomet itin populiarių staliukų gėlėms savo verslą pradėjęs Juozas Kniukšta užaugino vieną didžiausių Tauragės apskrities įmonių. Tačiau šie metai įsuktą verslą verčia stoti ir klausti, kiek įmonė dar pajėgi gyvuoti?

REKLAMA

„Kai gerai, tai pūtiesi, pūtiesi, pūtiesi ir pamatai, kad iš tikrųjų tai tik burbulas. Tiekėjai prašo pinigų, o mes nebeuždirbam jų tiek, kad galėtume atiduoti“, - sako „Alanto“ savininkas J. Kniukšta.

Nuo naujųjų metų apyvartai kritus penkis kartus, įmonė dirba keturias dienas, sumažintos algos, atleista žmonių, taupoma elektra. Tačiau įsiskolinimai kreditoriams ir tiekėjams naktimis įmonės vadovui neleidžia užmigti. Reikia protingo patarimo iš šalies. Tai padaryti sutiko “Omnitel” prezidentas Antanas Zabulis, kuris ir atskleidė silpnąsias šeimos verslo puses.

REKLAMA
REKLAMA

„Patarimas – nebijoti, nes šeimyninėse kompanijose viskas daugiau sveriama, daugiau taikomasi prie visokių cheminių dalykų. Reikia įdarbinti specialistų. Jiems duoti laisvę veikti, daryti sprendimus, kas labai labai sudėtinga šeimos įmonėje“, - sako A.Zabulis.

Kokios užduotys bus pateiktos „Alanto“ vadovui? Ar norės ir sugebės įmonės savininkas imtis naujų sprendimų? Ką bendrovei patars SEB banko prezidento pavaduotojas Vytautas Sinius ir kokių galimybių medienos pramonei galės pasiūlyti LR Ūkio ministerija – per Lietuvos televiziją žiūrėkite antradienį 18.45 val.



Laidos akimirkos







REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų