REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dvišalių santykių, saugumo, energetikos, klimato kaitos ir svarbiausius Europos Sąjungos (ES) klausimus užsienio reikalų ministras Vygaudas Ušackas aptarė su Vilniuje besilankančiu Danijos užsienio reikalų ministru Peru Stigu Mioleriu (Per Stig Moeller).

REKLAMA
REKLAMA

V. Ušackas padėkojo Danijai už jos karinę ir civilinę paramą Lietuvos vadovaujamai Afganistano Goro provincijos atkūrimo grupei ir pakvietė prisidėti prie naujų Lietuvos inicijuotų vystomojo bendradarbiavimo projektų šioje provincijoje.

REKLAMA

Ministrai sutarė stiprinti bendradarbiavimą Baltijos jūros regione, įgyvendinant ES Baltijos jūros regiono strategiją ir Lietuvos pirmininkavimo Baltijos jūros valstybių taryboje tikslus.

Lietuvos diplomatijos vadovas pažymėjo glaudesnių ryšių su kaimyninėmis šalimis svarbą ir informavo P. S. Miolerį apie Lietuvos veiksmus siekiant supaprastinto vizų režimo Kaliningrado srities gyventojams.

Danijos diplomatijos vadovas papasakojo apie pasirengimą Kopenhagoje 2009 metų gruodžio mėnesį vyksiančiai Jungtinių Tautų konferencijai klimato kaitos tema ir išsakė viltį, kad šioje konferencijoje pavyks pasiekti istorinį susitarimą dėl Kioto protokolo pratęsimo.

REKLAMA
REKLAMA

V. Ušackas patikino, kad Lietuva yra pasiryžusi prisidėti prie ES pastangų 20 proc. sumažinti anglies dvideginio emisijas iki 2020 metų. Pasak ministro, Lietuva suinteresuota iš Danijos perimti pažangią patirtį energetikos srityje. Tai skatintų energijos išteklių taupymą ir atsinaujinančių energijos išteklių naudojimą.

Antradienį Seime vyksta Seimo Aplinkos apsaugos komiteto ir Danijos ambasados surengtas seminaras apie klimato kaitą.

Danijos Karalystės užsienio reikalų ministras seminare skaitė pranešimą apie pasirengimą Jungtinių Tautų Klimato kaitos konferencijai, kuri vyks šių metų gruodžio mėnesį Kopenhagoje, bei apie ES vaidmenį siekiant pasaulinio susitarimo dėl klimato kaitos. Po seminaro Seimo II rūmų fojė bus atidaryta Danijos ambasados parengta paroda apie klimato kaitą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų