REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

1. Kaip prabėgo SKYLĖS vasara? Gal šią vasarą nutiko kas nors ypatingo ir įkvėpė Jus kaip kūrėjus?

1. Kaip prabėgo SKYLĖS vasara? Gal šią vasarą nutiko kas nors ypatingo ir įkvėpė Jus kaip kūrėjus?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Aistė Smilgevičiūtė: Prabėgo koncertuojant, kuriant ir planuojant naujus dalykus. Aš ypatingai džiaugiuosi kūrybine šios vasaros puse – ruošiame naują programą su tematine ašimi.

REKLAMA

Rokas Radzevičius: Skylėnams pavyko šiek tiek paatostogauti, bet turime naują užduotį ir tikslą – autorinės dainos partizaninių laisvės kovų tema. Gilinomės į autentišką medžiagą, diskutavome. Jaučiamės gavę naują kūrybinį impulsą. Aplink grupės branduolį pritraukėme naujų neabejingų šiai temai muzikantų. Grupės viduje susitelkimo atmosfera.  

2. Įsimintiniausias vasaros įvykis  – vienas kaip kūrėjo, kitas kaip žmogaus?

Aistė Smilgevičiūtė:  Ši vasara nepagailėjo svarbių įvykių ir asmeniniame, šeimos gyvenime. Maži , bet malonūs atradimai įvyko vasaros pradžioje atostogaujant Nidoje. Ten daug važinėjom dviračiais, numynėm į Bulvikio ragą, lipom į Vecekrugo kalną – nuo jo atsiveria Kuršių Nerija į visas keturias puses. Iš žvejų pirkom šviežią starkį, gaminomės pagal vietinius receptus…

REKLAMA
REKLAMA

Na, o iš kito kampo – sukūriau keletą naujų tekstų, eilėraščių, porą naujų dainų. Man tai svarbus šios vasaros pasiekimas .

Rokas Radzevičius: Surengėme kūrybinę stovyklą, kurioje šturmavom naujas “partizanines” dainas. Savaitei įsikūrėme vieno iš grupės narių sodyboje Anykščių rajone. Pagal laisvės kovotojų tradiciją, visi dalyvaujantys šiame projekte turime slapyvardžius. O vietovę, kurioje įsirengėme kūrybinę “žeminę”, pagal šeimininko slapyvardį praminėme Mėnuliškėmis. Paskutinę stovyklos dieną surengėme pusiau viešą perklausą – pasikvietėm į ją partizaną Albertą Pūką “Učitelį Albą”, partizanų Antano Žilio “Žaibo” ir Zofijos Žilienės “Klajūnės” sūnų Algimantą Žilį. Atvažiavo ir tyrinėtojas Romas Kaunietis, kuris yra sukaupęs daug vertingos medžiagos apie šį laikotarpį, kiti neabejingi žmonės.



3. Gal šią vasarą gimė kūrinys, kuriuo esate labai patenkinti?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rokas Radzevičius:  Pavyko sukurti nemažai tekstų ir dainų, labiausiai džiaugiuosi daina “Klajūnė”. Ją įkvėpė realiai gyvenusios partizanės Zofijos Žilienės “Klajūnės” istorija. Daina dedikuota visoms pasipriešinimo kovose dalyvavusioms moterims.  



4. Su kuo siejate rudenį? Ko laukiate?  Kokie kūrybiniai planai?

Aistė Smilgevičiūtė:  Atrodo, ruduo turėtų būti kūrybingas ir aktyvus – laukiu koncerto su styginių kvartetu Šv. Kotrynos bažnyčioje per rudens lygiadienį. Labai laukiu ir naujo leidinio pasirodymo – rinktinio visų laikų SKYLĖS dainų disko SAPNŲ TROFĖJAI.

REKLAMA

Rokas Radzevičius: Teks ir įrašų studijoje pasėdėti – surepetavę naująją programą šį rudenį ją pradėsime įrašinėti.

5. Apie Jusu būsimą albumą jau nemažai rašoma? Kada jis planuojamas? Kokio jo laukti gerbėjams? Kokias albumo dainas išskirtumėte?

Rokas Radzevičius:  Nupūtėme dulkes nuo senųjų įrašų ir atrinkę ryškiausias visų SKYLĖS gyvavimo periodų dainas paruošėme leidinį. Dabar jau tikrai galime pasakyti, kad spalio pradžioje rasite jį gulintį parduotuvių lentynose. Dainų per ilgą laiką pavyko sukurti daug, išrinkti ir suverti ant vieno siūlo nėra paprasta, tad nusprendėme kad SAPNŲ TROFĖJAI  bus dviguba kompaktinė plokštelė.

REKLAMA

Aistė Smilgevičiūtė: Tiems, kurie SKYLĘ atrado tik po “Povandeninių kronikų”, šis albumas išskleis visą spalvingą grupės kūrybinę istoriją. Senieji gerbėjai galės patogiai klausytis pamėgtų ankstyvųjų dainų, kurios dabar prieinamos tik magnetinėse kasetėse. Bus ir netikėtumų – dar niekur neįtrauktų kūrinių, o štai senos dainos “Ernestas” ir “Dvyniai” sulaukė naujos aranžuotės ir perdainavimo. Įtrauksime “Meilės duetą” iš roko operos “Jūratė ir Kastytis”, įrašytą koncerto su styginių orkestru metu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

6. Koncertas Šv. Kotrynos bažnyčioje su styginiu kvartetu – kaip Jūs jį  apibūdintumėte? Kodėl žmogus turėtų eiti būtent į šį koncertą? Kas bus išskirtinio?



Aistė  Smilgevičiūtė: 
Sugrįžimas iš judrios  vasaros ir dienos persivertimas trumpyn visus mus verčia iš atvirų erdvių telktis ten kur jaukiau, šilčiau. Mažiau šėlti, daugiau klausytis siela, jautriau stebėti. Po truputį keisti vidinį ritmą. Pavasarį pirmąsyk išbandėme šią erdvę ir mūsų lūkesčiai išsipildė su kaupu. Susirinko neįtikėtinai šilta publika. Man pačiai tai buvo vienas gražiausių mūsų surengtų koncertų. Ilgai nesvarstę nusprendėm jį pakartoti rudenį.

REKLAMA

Rokas Radzevičius:  Gyvai atliekama “Povandeninių kronikų” programa patyrė daug transformacijų – vienuose koncertuose labiau atsiskleidžia rokinis skambesys, akustiniame ture savo pozicijas atsikovoja tekstas, koncerte su kameriniu orkestru styginiai nudažo savomis spalvomis. Muzika pulsuoja, varijuoja, gyvena savaip. Koncerte su kvartetu radome aukso vidurį tarp erdvės, muzikos intensyvumo, teksto. Manau šitaip mūsų povandeninės istorijos papasakojamos įtaigiausiai.

7. Ar koncerte Šv. Kotrynos bažnyčioje skambės naujos dainos?

Aistė  Smilgevičiūtė:  Sugrosime dainų, kurios pasirodys rinkinyje “Sapnų trofėjai”, porą iš “partizaniškų”, be abejonės -“Meilės duetą”…

       

8. SKYLĖ visuomet kuo nors nustebina – ar iki metų galo pateiksite gerbėjams kokių nors kūrybinių staigmenų?




Rokas Radzevičius:
Naujas dvigubas albumas, nauja partizaninių laisvės kovų įkvėpta programa ir įrašai – atrodo viską jau būsime išplepėję, kokios ten staigmenos… Nors gal dar šiemet pavyks nustebinti – šįkart mažuosius –muzikine pasaka.

Aistė  Smilgevičiūtė:  Apie staigmenas mėgstu patylėti…

Interviu parengė  VIA ARTIS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų