REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Susitarimas dėl 2010-ųjų Europos Sąjungos (ES) biudžeto ir ES fondų naudojimo supaprastinimas. Tai pagrindiniais savo veiklos prioritetais laiko Algirdas Šemeta, kuris antradienį šaukiamame viešame Europos Parlamento (EP) Biudžeto Komiteto posėdyje pristatys artimiausius savo veiklos tikslus.

REKLAMA
REKLAMA

Balsavimas dėl naujojo Europos Komisijos nario, atsakingo už ES finansinį programavimą ir biudžetą, numatomas rugsėjo 14-17 d. Strasbūre vyksiančioje EP plenarinėje sesijoje.

REKLAMA

"Man šiandienos susitikimas - ypatingos atsakomybės momentas. Tai - pirmasis viešas prisistatymas ir pirmoji galimybė užmegzti pasitikėjimu grįstus santykius su Parlamentu, ypač jo Biudžeto komitetu", - sakė A. Šemeta prieš prisistatymą EP.

Jis pabrėžė, kad prasidedančio naujojo Europos politinio sezono specifika pareikalaus glaudesnio nei bet kada ES institucijų bendradarbiavimo.

"Šis ruduo Europai žada ypač karštą darbymetį itin sudėtingoje ekonominėje ir politinėje aplinkoje. Tai bus metas, pareikalausiąs ne tik ambicingų idėjų, bet ir konstruktyvių kompromisų", - mano A. Šemeta.

REKLAMA
REKLAMA

Jo įsitikinimu, vienas iš sudėtingiausių rudens darbų bus ES 2010 m. biudžetas.

"Diskusijos dėl pinigų niekada nebūna lengvos. Tačiau šių metų derybos bus išskirtinai sudėtingos ir įtemptos, jas apsunkins ekonomikos sunkmečio ypatumai, biudžetinės įtampos, patiriamos daugelio ES šalių, ir galbūt derybų finišo tiesiojoje įsigaliosiančios Lisabonos sutarties padiktuoti nauji procedūriniai reikalavimai", - sakė A. Šemeta.

Vienu iš artimiausių savo veiklos tikslų A. Šemeta taip pat laiko ES fondų naudojimo taisyklių supaprastinamą ir reikalavimų paramos gavėjams palengvinimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Sieksiu, kad biudžete numatytos teorinės galimybės taptų praktiniais darbais kasdieniame Europos gyvenime. Akistatoje su krize finansinės paramos Europos įmonėms, savivaldybėms, šalims reikia dabar, nedelsiant. Todėl nedelsiant būtina rasti sprendimus, kurie sutrumpintų ir paspartintų pinigų kelią iš Briuselio į galutinį jų paskirties tašką šalyse narėse", - sakė Lietuvos deleguotas Europos Komisijos narys.

ES ekonomikos gaivinimo plane, be kita ko, numatyta didinti finansavimą energetikos jungčių projektams, kurie paspartintų Baltijos energetikos rinkų integravimą į bendrąją ES energetikos sistemą, įtvirtintų didesnį šalių energetinį saugumą bei energijos tiekimo stabilumą.

A. Šemeta darbą Europos Komisijoje pradėjo liepos 1 d., po to, kai Lietuvos pasiūlytai kandidatūrai birželio pabaigoje vienbalsiai pritarė Taryba.

EP Biudžeto komiteto posėdis, kuriame savo prioritetus ir tikslus pristatys A. Šemeta vyks antradienį 16.00-17.30 Lietuvos laiku.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų