REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pastaraisiais metais Lietuva ir Graikija yra tarsi susietos viena su kita, jei kalbėtume, kiek aukščiausios klasės žaidėjų iš jūsų šalies žaidė Graikijos klubuose. Šią tradiciją šiemet pratęsė Linas Kleiza, kuris ateinančiame sezone gins Pirėjo „Olympiacos“ komandos garbę.

REKLAMA
REKLAMA

Pernai vasarą „Olympiacos“ su Joshu Childressu  sukūrė didžiausią krepšinio „transferą“ Europoje. Šiais metais vėl skamba „Olympiacos“ vardas – šįsyk kartu su Kleizos pavarde. Šį kontraktą pavadinčiau vienu svarbiausių Europoje.

REKLAMA

Manau, kad Kleiza šį sezoną bus geriausias žaidėjas, į Europą atvykęs iš už Atlanto. Ir šis krepšininkas yra 24-rių metų amžiaus. Leiskite man pakartoti dar kartą....24-erių metų! Dauguma graikų net neįtarė, kad jis toks jaunas...

„Olympiacos“ turi kažkokią trauką žaidėjams iš Lietuvos. Pažvelkime į praeitį ir suprasite, ką aš noriu pasakyti. Pirmasis lietuvis, atsidūręs  Pirėjo vadovų akiratyje, buvo Arvydas Sabonis, „Gamtos stebuklas“, kaip jį visi vadino.

REKLAMA
REKLAMA

„Olympiacos“ norėjo pasirašyti su juo sutartį tais metais, kai jis vėliau susitarė su „Real“ komanda. Gali būti, jog Pirėjo ekipa ir būtų savo gretose turėjusi šį milžiną, jei ne tuometinis komandos treneris Giannis Ioannidis, kuris dvejojo dėl Sabonio, nes manė, jog neištvers aukštaūgio kojos, ypač keliai.

Ir atrodo, kad nuo to laiko, kuomet „Olympiacos“ atsisakė Sabonio, krepšinio dievai šią ekipą baudžia, kai kalba pasisuka apie lietuvius.

Sabonis ir Madrido „Real“ komanda triumfavo Eurolygoje 1995 metais. Ispanai parodė, kokią  klaidą padarė Ioannidis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po pirmojo Eurolygos titulo 1997 metais „Olympiacos“ pasikvietė Artūrą Karnišovą. Atrodė, jog viskas bus idealu, kol 1998 metų sausį Karnošovas gavo traumą  ir praleido lemiamas Eurolygos rungtynes, per kurias „Olympiacos“ buvo eliminuota.

Tada buvo Renaldas Seibutis. Didelis talentas jaunoje komandoje. Tačiau jis taip pat susidūrė su sveikatos problemomis –  daugiausia dėl nugaros skausmų jis nežaidė beveik visą (savo antrąjį) sezoną Pirėjo komandoje.

Eurelijus Žukauskas, vilkėdamas „Olympiacos“ marškinėlius, jau antrose rungtynėse griuvo ir susižeidė petį. Jis išgyveno patį blogiausią sezoną savo karjeroje, o „Olympiacos“ sezono pradžioje prarado pagrindinį savo centrą.

REKLAMA

Žinoma, jūs visi žinote Arvydo Macijausko bylą. Į „Olympiacos“ jis atvyko kaip gelbėtojas, vaikinas, kuris padės viską laimėti ir atves „raudonuosius“ į viršūnę. Tačiau po eilės traumų ir prasidėjusių teismų visi krepšinio mėgėjai jau pamiršo Macijauską kaip krepšininką.

Bostono „Celtics“ komanda turi „Leno Biaso prakeikimą“. Atrodo, jog „Olympiacos“ turi „Arvydo Sabonio prakeikimą“.

Atrodo, kad didžiulė klaida, padaryti prieš 14 metų, neleidžia „Olympiacos“  komandai gauti kažką gero iš Lietuvos žaidėjų dabar. Žinoma, mes visi tikimės, kad Kleiza „šį prakeiksmą“ nuims.

REKLAMA

Šiais metai daugelis komandų turi finansinių problemų, netgi tokios galingos ekipos kaip Maskvos CSKA. Tačiau ne „Olympiacos“. Panagiotis ir George Aggelopoulos turi didelę plieno kompaniją, kurios produkcija yra itin naudojama, todėl krizė jų nepalietė. Tai, kas juos „palietė“, yra liūdesys ir nusivylimas dėl praėjusio sezono.

„Olympiacos“ vadovai  tikėjo, jog komanda laimės Graikijos čempionatą ir Eurolygą. Pirėjo komanda pasiekė Eurolygos finalinį ketvertą ir Graikijos reguliarųjį sezoną baigė pirmoje vietoje su geriausiu pergalių ir pralaimėjimų santykiu (25-1) klubo istorijoje.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau vėliau sekė pats blogiausias scenarijus: jie viską pralaimėjo „Panathinaikos“. Aggelopoulos išleido milžinišką sumą pinigų, todėl jo nusivylimas yra suprantamas.

Kleiza ir tokio tipo žaidėjas, kokius myli Graikijos fanai. Ugningas, tvirtas, niekada nepasiduodantis, egoistas kaip niekas kitas, vaikinas, kuris neleis sau lipti ant galvos. Tobulas žaidėjas Graikijos fanams. „Raudonųjų“ gerbėjams nereiks 2-3 rungtynių jam pamilti, užteks vienų su „Panathinaikos“. 

Žinoma, krepšininkas ateis su didele atsakomybės našta. Jis bus idealas, tačiau jis turės atnešti titulus. Titulus, kurių negalėjo iškovoti  Papaloukas, Vujčičius, Bourousis, Childressas.. Manau, kad Kleiza bus pasiruošęs šiam iššūkiui.

Nikos Kousoulis

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų