REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos Parlamento Biudžeto komiteto posėdyje vyks paskirtojo Europos Komisijos nario Algirdo Šemetos klausymas.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos deleguotas EK narys atsakingas už ES finansinį programavimą ir biudžetą. Jis pakeitė šiame poste dirbusią Lietuvos Prezidentę Dalią Grybauskaitę.

REKLAMA

EK nario pareigas Algirdas Šemeta oficialiai pradėjo eiti liepos 1 dieną, kai EK Pirmininko Jose Manuel Barroso pasiūlymui skirti jį Komisijos nariu pritarė ES Taryba.

EK narių klausymai organizuojami Parlamentui balsuojant dėl pritarimo visai Komisijos sudėčiai arba įvykus svarbiems su postais susijusiems pokyčiams Komisijos kadencijos metu. Išklausyti A. Šemetą numatyta rugsėjo 1-ąją.

Parlamentas įvertina paskirtuosius Komisijos narius, atsižvelgdamas į jų bendrą kompetenciją, įsipareigojimus Europai ir asmeninį nepriklausomumą. Jis vertina su atitinkamu postu susijusias žinias ir komunikacijos įgūdžius. Pasibaigus klausymams komitetai pateikia savo nuomonę dėl to, ar paskirtieji Komisijos nariai turi tinkamą kvalifikaciją būti Komisijos nariais ir eiti tas ypatingas pareigas, į kurias jie paskirti. Visas EP dėl A.Šemetos paskyrimo EK nariu patvirtinimo balsuos rugsėjo 16 d. plenarinėje sesijoje Strasbūre.

 A.Šemetos klausymą Biudžeto komitete Briuselyje galima bus tiesiogiai stebėti EP tinklalapyje per „EP Live“ ir ES TV naujienų tarnybos (EbS) kanalu. Klausymo pradžia - rugsėjo 1 d. 16 val. Lietuvos laiku.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų