REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šimtatūkstantinėmis sumomis iš miesto biudžeto remiami Panevėžio sporto banginiai pateko į spąstus.

REKLAMA
REKLAMA

Dėl galimo dokumentų klastojimo krepšinio klubui „Techasas“ pradėtas ikiteisminis tyrimas. Kontrolierių teigimu, tiek pinigų klubas pernai panaudojo ne pagal paskirtį.

REKLAMA

Pažeidimais kaltinamo klubo vadovai neigia švaistę lėšas ir nusižengę įstatymams. Klubų direktorius spėja nemalonę užsitraukęs dėl pačių valdininkų kaltės – biudžeto nesurenkanti Savivaldybė ieško bet kokių būdų, kaip klubams nemokėti šiais metais numatytų lėšų.



Sudomino kelionė į JAV

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybai sporto klubus perdavę Savivaldybės kontrolieriai apstulbo išvydę, kaip sportininkai panaudoja šimtatūkstantines sumas. Pinigai esą buvo leidžiami savo nuožiūra, nesilaikant numatytų įsipareigojimų, buhalterinės apskaitos dokumentai tvarkyti aplaidžiai, o solidi suma sumokėta brūkštelėjus Lietuvoje jokios teisinės vertės neturinčią sutartį.

REKLAMA
REKLAMA

Didžiausią kontrolierių rūstybę užsitraukė „Techaso“ krepšinio klubas. Pernai iš Savivaldybės biudžeto 275 tūkst. Lt gavęs klubas kaltinamas net 153 tūkst. litų išleidęs nesilaikydamas su Kūno kultūros ir sporto centru pasirašytoje finansavimo sutartyje numatytos sąmatos.

Maisto papildams buvo planuota išleisti 24 tūkst. litų per metus, tačiau pateiktoje ataskaitoje nurodoma, kad klubas tam neskyrė nė lito. „Techaso“ dokumentus patikrinę kontrolieriai aptiko, kad vis dėlto papildų buvo nupirkta – jiems išleista 3500 Lt. Sportinio inventoriaus planuota nupirkti už 11 tūkst. Lt, ataskaitoje klubas nurodė tam išleidęs apie 8000 Lt, kontrolieriai nustatė, kad už inventorių sumokėta tik 3500 Lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sportinės atributikos numatyta įsigyti už 3000 Lt, tačiau tam išleista 7000 Lt, „Energymus“ klubo šokėjoms „Techasas“ sumokėjęs 12,9 tūkst. Lt, nors šios išlaidos visai nebuvo įtrauktos į sąmatą. Į finansavimo sutartį taip pat nebuvo įtraukti ir už fotografavimo paslaugą sumokėti pinigai – 25 tūkst. Lt.

Savivaldybės kontrolieriams daugiausia abejonių sukėlė „Techaso“ trenerio Aurimo Matulevičiaus JAV išleisti 76,3 tūkst. Lt.

Kontrolieriams pateiktoje klubo ataskaitoje aiškinama, kad pinigai buvo sumokėti fiziniam asmeniui už trenerio gyvenamojo būsto ir sporto aikštelės nuomą. Pasak Savivaldybės kontrolierės Laimos Skeirytės, dokumentas, turintis įrodyti, kam ir už ką sumokėti pinigai, kelia abejonių.

REKLAMA

„Tas pats, kaip ant lapo laisva forma surašyti, kad vienas davė pinigus, kitas – paėmė“, – aiškino kontrolierė L.Skeirytė.

Ar pinigai iš tiesų buvo sumokėti už nuomą, aiškinasi Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba.

Be to, pasak L.Skeirytės, nesilaikant teisės aktų tvarkyta kasos knyga: lapai nenumeruoti, neantspauduoti, įtarimų, kad knyga galėjo būti perrašoma, kelia skirtingas raštas, taip pat nėra buhalterio parašo.

Įrodinėja, kad ne balerinos

Po Savivaldybės kontrolierių audito apstulbęs ir „Techaso“ prezidentas Darius Gaudiešius. Jam sunku suvokti, kodėl kontrolieriams galėjo sukelti abejonių trenerio A.Matulevičiaus kelionė į JAV.

REKLAMA

„Ne tik Panevėžys, bet ir visa Lietuva žino, kad A.Matulevičius JAV rinko komandą. Pas jį į peržiūras važiavo krepšininkai iš visos JAV. Ir visi puikiai matė, kad legionieriai sudarė šios komandos pagrindą.

Aš užtikrinu, kad pinigus treneris sąžiningai panaudojo. Be to, per trečdalį metų JAV išleisti 76 tūkst. Lt, manau, yra labai kukli suma“, – teigė D.Gaudiešius.

Anot jo, trenerio pateiktuose išlaidas patvirtinančiuose dokumentuose nurodyti visi šalių rekvizitai: adresai, telefonų numeriai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų