REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendrovė Vakarų skirstomieji tinklai (VST), priklausanti LEO LT, teismui pateikė civilinį ieškinį dėl 520,83 mln. litų priteisimo iš „NDX energijos“. Jame nurodoma, jog privatizavusi VST, „NDX energija“ iš bankų gautas paskolas perkėlė šiai įmonei ir taip esminę VST privatizavimo kainą realiai sumokėjo ne „NDX energija“, o pati VST.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes manome, kad kaltinimai nepagrįsti ir tikrai tai įrodysime teisme“, – lrt.lt sakė „NDX energijos“ valdybos pirmininkas Ignas Staškevičius.

REKLAMA

Per Vilniaus biržos, kurioje kotiruojamos VST akcijos, informacinę sistemą išplatintame pranešime teigiama, kad „VST įsigijimas faktiškai buvo finansuotas ne „NDX energijos“ lėšomis, o pačios VST lėšomis“.

VST manymu, buvo pažeistos Akcinių bendrovių įstatymo bei ES direktyvų nuostatos, draudžiančios bendrovės lėšomis finansuoti savų akcijų įsigijimą.

Pagal galiojančius įstatymus, nustatytais terminais teismas turėtų spręsti ieškinio klausimą. Ieškinys pateiktas Vilniaus apygardos teismui.

REKLAMA
REKLAMA

I. Staškevičius lrt.lt teigė dar nematęs teismui pateikto ieškinio, tačiau nurodė, kad skelbiami kaltinimai esą nėra pagrįsti.

„Ministras, paskyręs vadovą į VST direktorius, dabar turi galimybių įvairius ieškinius teikti ir, gali būti, kad čia bus dar ne paskutinis ieškinys“, – komentavo „Leo LT“ akcininkės „NDX energijos“ valdybos pirmininkas.

Energetikos ministro Arvydo Sekmoko atstovas spaudai Kęstutis Jauniškis, komentuodamas iškeltą ieškinį, lrt.lt teigė, jog ministras pritaria šiam žingsniui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Pagal Akcinių bendrovių įstatymą ir Europos Sąjungos direktyvas yra draudžiama bendrovei finansuoti savų akcijų įsigijimą. [...] Bendrovė patyrė nuostolių, sąnaudos neatitiko tikrovės ir už šią paskolą mokėjo visi VST vartotojai“, – sakė ministro atstovas spaudai.

Jis pridūrė, kad ieškinį galima vertinti kaip „teisingumo atstatymą energetikos sektoriuje“.

77 proc. VST akcijų paketas prieš šešerius metus privatizuotas už 540 mln. litų.

Vėliau kaip VST akcininkė „NDX energija“ dalyvavo kuriant nacionalinio investuotojo bendrovę „Leo LT“, kurią valstybė dabar siekia išardyti.

Vyriausybė valdo 61,7 proc., „NDX energija“ – 38,3 proc. „Leo LT“ akcijų.

Apie tai – LNK žinių videoreportaže

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų