REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dainininkė Erica Jennings kartu su grupe SKAMP išleido naują dainą, pavadintą „Take me home“, kurioje - tėvų  smurtą patiriančių vaikų jausmai.

REKLAMA
REKLAMA

Iniciatyvos „Augink atsakingai“ ambasadore tapusi atlikėja pripažįsta, kad Lietuvoje dar daug vaikų auklėjami baimės ir atpildo dvasia, o tai varžo jų laisvą mąstymą ir gniuždo kūrybiškumą.

REKLAMA

„Galime daug ir argumentuotai kalbėti, kodėl negerai mušti vaikus. Tačiau per muziką mes kreipiamės ne į žmonių protą, o širdį,“ – sakė E.Jennings.

Žodžius naujajai dainai E.Jennings kūrė kartu su Vee Diawara ir Viliumi Alesiumi. Atlikėja sako, kad kiti SKAMP grupės nariai mielai sutiko dalyvauti kūrybos procese – atsakingo vaikų auginimo tema ypatingai aktuali Viliui, kuriam įkvėpimu tapo jo paties vaikystė.  

REKLAMA
REKLAMA

„Užaugau su tėvu, kuris „auklėjimo tikslais“ nevengdavo pakelti rankos. Pats patyriau, ką tai reiškia – ir man, ir mano broliui, ir mano mamai. Dabar irgi gyvenu rajone, kuriame fiziškai ar psichologiškai smurtaujančius tėvus matau kiekvieną dieną,“ – pasakojo vienas iš dainos kūrėjų V.Alesius.

Specialistų  vertinimu, fizinės bausmės jau ankstyvoje vaikystėje užkerta kelią skleistis vaikų kūrybiškumui, neugdo atsakomybės, skatina smurto taikymą ateityje. Tyrimai rodo, kad Lietuvoje smurtas dar labai toleruojamas – jį šeimose patiria net 48 proc. vaikų (2008 m. TNS duomenys).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Iniciatyvos „Augink atsakingai“, kurios ambasadorė yra E.Jennings, pradininkų – visuomeninės organizacijos „Gelbėkit vaikus“ ir mobiliųjų telekomunikacijų bendrovės „Omnitel“ – teigimu, būtent kūrybiškumo išlaisvinimas yra viena svarbiausių prielaidų kuriant naują Lietuvą.

Pirmą kartą naująją dainą „Take me home“ SKAMP gyvai atliks savo koncerte Vilniaus muzikos klube „Tamsta“ rugsėjo 5 dieną. Simboliška – šis koncertas bus paskutinis E.Jennings prieš antrojo vaikelio gimimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų