REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Statistika apie algų didėjimą valstybės sektoriuje atspindi realybę, nes sprendimai mažinti atlyginimus viešajame sektoriuje buvo priimti tik liepą. Skaičiai, liudijantys apie viešojo sektoriaus atlygimų mažėjimą atsispindės, trečiąjį ketvirtį, teigia Premjeras Andrius Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA

Statistikos departamento duomenimis, privačiame sektoriuje vidutinis mėnesinis darbo užmokestis, neatskaičius mokesčių, per ketvirtį sumažėjo 1,8 proc., per metus smuko 6,1 proc. Tuo tarpu valstybės sektoriuje 0,1 proc. per ketvirtį kritęs atlyginimas per metus paaugo 1,3 proc.

REKLAMA

Vertindamas šiuos duomenis A. Kubilius nesistebi ir teigia, kad skaičiai atspindi realybę. Premjeras priminė, kad tiktai liepą buvo priimti sprendimai mažinti viešajame sektoriuje bazinius atlyginimų dydžius, o realiai tai bus įgyvendinama nuo kito mėnesio. Tuo tarpu viešojo sektoriaus atlyginimų mažėjimą statistikoje bus galima matyti trečiąjį ketvirtį.

"Galiu tiktai priminti, kad tik liepos mėnesį buvo priimti sprendimai mažinti viešajame sektoriuje bazinius atlyginimų dydžius. (...) Kita vertus, didelei grupei viešojo sektoriaus darbuotojų, pirmiausia mokytojams, nuo metų pradžios įgyvendinant anksčiau priimtas programas buvo didinami atlyginimai. Vienintelis viešasis sektorius, kur mažėjo atlyginimai, tai valstybės politikai ir aukšto rango pareigūnai", - ketvirtadienį "Žinių radijui" sakė Premjeras.

REKLAMA
REKLAMA

A. Kubiliaus teigimu, jo pačio atlyginimas nuo metų pradžios sumažėjo 36 proc.

Vyriausybės vadovas aiškino, kad nuo metų pradžios mažinami ne atlyginimai, o darbo užmokesčio fondai, etatų skaičius, ieškoma kitų taupymo būdų.

"Privačiame sektoriuje atlyginimai mažėja priimant sprendimus atskirose įmonėse ar bendrovėse, o viešajame sektoriuje atlyginimai mažėja tik tada, kai priimami sprendimai Seime arba Vyriausybėje. (...) Tas mažinimas bus matyti statistikoje trečiajame ketvirtyje", - aiškino Premjeras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų