REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausybės Europos Sąjungos (ES) komisija pagrindinį dėmesį skirs klausimams, susijusiems su ekonomikos gaivinimu ir finansinių institucijų priežiūros stiprinimu, energetinio saugumo užtikrinimu, klimato kaita, Baltijos jūros strategijos įgyvendinimu, ES augimo ir užimtumo strategijos atnaujinimu, totalitarinių režimų nusikaltimų įvertinimu ES lygiu, glaudesniems santykiams su ES rytiniais kaimynais, akcentavo Vyriausybės ES komisijos vadovas, užsienio reikalų ministras Vygaudas Ušackas.

REKLAMA
REKLAMA

Trečiadienį Užsienio reikalų ministerijoje V. Ušackas su rugsėjo 15 dieną veiklą pradėsiančios komisijos nariais aptarė Lietuvai aktualiausius ES darbotvarkės klausimus Švedijos pirmininkavimo ES metu.

REKLAMA

Susitikime dalyvavo už ES klausimus atsakingi viceministrai, Vyriausybės kanceliarijos ir Europos teisės departamento pareigūnai, Prezidentūros, Seimo atstovai, Lietuvos diplomatinių atstovybių ES valstybėse vadovai.

Anot ministro V. Ušacko, svarbia ekonomikos gaivinimo plano dalimi yra sklandus Baltijos energetinių jungčių įgyvendinimas, kurio pirmuosius rezultatus tikimasi įvertinti jau gruodžio mėnesį Briuselyje vyksiančiame Europos valstybių ir vyriausybių vadovų susitikime.

REKLAMA
REKLAMA

V. Ušackas pažymėjo, kad ES Baltijos jūros strategija svarbi Lietuvos ir kitų regiono šalių bendradarbiavimui ir konkurencingumui. Ši strategija bus patvirtinta jau spalio mėnesį, todėl ministras paskatino ministerijų pareigūnus, ambasadorius aktyviai ir koordinuotai įsijungti į pavyzdinių regioninių projektų įgyvendinimą transporto, energetikos, aplinkosaugos, inovacijų ir kitose srityse.

"Sieksime išlaikyti totalitarinių režimų įvykdytų nusikaltimų įvertinimo ES lygiu proceso tęstinumą. Šiuo požiūriu didelę reikšmę turės spalio 14 dieną Briuselyje kartu su Europos Parlamentu, Europos Komisija ir ES pirmininkaujančia Švedija organizuojama konferencija "Europa 70 metų po Molotovo-Ribentropo pakto", - cituojamas V. Ušackas Užsienio reikalų ministerijos pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Susitikime taip pat kalbėta apie Lietuvos ES reikalų koordinavimą, aptartas Lietuvos pasirengimas pirmininkauti ES Tarybai 2013 metų antrąjį pusmetį. Pažymėta, kad Lietuvos ES politika apima vidaus ir užsienio politiką, todėl sėkmingas jos įgyvendinimas grindžiamas intensyviu, gerai suplanuotu ir koordinuotu darbu Lietuvoje, Briuselyje ir visų ES valstybių sostinėse.

Anot užsienio reikalų viceministrės Astos Skaisgirytės-Liauškienės, rugsėjo 15 dieną darbą pradėsianti komisija atliks svarbią misiją konsoliduodama įvairių institucijų, darbo grupių, komisijų, komitetų, socialinių ir ekonominių partnerių veiklą Lietuvos ES politikos įgyvendinimo srityje ir užtikrindama tinkamą Lietuvos pasirengimą pirmininkauti ES.

Vyriausybės ES komisija įsteigta siekiant optimizuoti nacionalinį ES reikalų koordinavimo modelį, atsižvelgiant į būsimą Lietuvos pirmininkavimą ES Tarybai, ES raidos tendencijas, vieningos ir efektyvios Lietuvos ES politikos įgyvendinimo svarbą, primena Užsienio reikalų ministerijos Spaudos ir viešųjų ryšių skyrius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų