REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kuo ankstesnis euro įvedimas lieka Lietuvos prioritetu net ir sunkmečiu, teigė šalies Premjeras susitikime su Slovakijos, šių metų pradžioje įsivedusios eurą, užsienio reikalų ministru.

REKLAMA
REKLAMA

Ministras Pirmininkas Andrius Kubilius trečiadienį susitiko su Slovakijos diplomatijos vadovu Miroslavu Lajčaku.

REKLAMA

Slovakijos užsienio reikalų ministras paminėjo, kad šių metų pradžioje įvestas euras Slovakijai tapo strateginės reikšmės įvykiu, net ir sunkmečiu leidžiančiu slovakams jaustis saugiau, o Lietuvos nesėkmė įsivesti bendrą Europos valiutą 2006 m. dėl per didelės infliacijos tapo Slovakijai gera pamoka. Premjeras A. Kubilius pakartojo svečiui, kad net ir sunkmečiu kuo ankstesnis euro įvedimas lieka Lietuvos prioritetu.

Susitikimo metu buvo aptartos dvišalio ir tarptautinio bendradarbiavimo temos, pasidalinta nuomonėmis aktualiausiais abiem šalims bendrais klausimais, teigiama Vyriausybės spaudos tarnybos pranešime.

REKLAMA
REKLAMA

Daugiausiai dėmesio susitikimo metu buvo skirta ekonominės padėties šalyse apžvalgai, taip pat Lietuvai ir Slovakijai bendriems energetinio saugumo klausimams.

Susitikimo metu buvo pabrėžta, kad, būdamos nedidelių ir labai atvirų ekonomikų šalys, Slovakija ir Lietuva turi kartu stengtis ir veikti tarptautinėse organizacijose, siekdamos neleisti įsivyrauti protekcionizmui, kurio plitimas ilgainiui tik sulėtintų pasaulio ekonomikos atsigavimą.

M. Lajčakas perdavė A. Kubiliui Slovakijos Ministro Pirmininko Roberto Fico sveikinimus ir kvietimą aplankyti Slovakiją Lietuvos Premjerui patogiu metu.

Su Lietuvoje viešinčiu Slovakijos diplomatijos vadovu trečiadienį susitiko ir užsienio reikalų ministras Vygaudas Ušackas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų