REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos diplomatijos vadovas ragino Slovakijos kolegą plėsti dvišalį valstybių bendradarbiavimą.

REKLAMA
REKLAMA

Užsienio reikalų ministras Vygaudas Ušackas trečiadienį susitiko su Lietuvoje viešinčiu Slovakijos užsienio reikalų ministru Miroslavu Lajčaku.

REKLAMA

Pasak Užsienio reikalų ministerijos pranešimo, ministrai aptarė dvišalį ekonominį bendradarbiavimą, valstybių ir Europos Sąjungos (ES) veiksmus skatinant ūkio augimą, euro įvedimo teigiamas pasekmes ekonomikai, pasikeitė nuomonėmis dėl padėties Vakarų Balkanuose.

Lietuvos ir Slovakijos užsienio reikalų ministrai diskutavo apie infrastruktūros ir energetikos projektus, pasirengimą 2009 metų gruodžio mėnesį Jungtinių Tautų Kopenhagos konferencijai klimato kaitos klausimais, bendradarbiavimą tarptautinėse organizacijose.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos diplomatijos vadovas paragino Slovakijos ministrą plėsti ekonominį ir prekybinį dvišalį bendradarbiavimą, skatinti abipuses investicijas.

Ministrai pasikeitė nuomonėmis dėl santykių su artimiausiomis ES kaimynėmis ir Rusija. Anot V. Ušacko, ES turi parengti nuoseklią bendrąją strategiją Rusijos atžvilgiu ir paragino Slovakiją paremti Lietuvos požiūrį.

V. Ušackas ir M. Lajčakas taip pat aptarė infrastruktūros ir energetikos projektus.

Lietuvos užsienio reikalų ministras pristatė naujos atominės elektrinės statybos šalyje perspektyvas. Ministrai apsikeitė nuomonėmis energetinio saugumo užtikrinimo klausimais.

Slovakija, kaip ir Lietuva, ES Stojimo sutartyje buvo įsipareigojusi uždaryti Bohunicų atominę elektrinę ir tai padarė 2008 metais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų