REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Praėjusią savaitę prasidėjo projekto „Kai žmonės susitinka“ filmavimo darbai. Režisieriams - scenaristams, operatoriams, garso režisieriams, montuotojams, aktoriams iš Belgijos, Danijos, Italijos, Jungtinės Karalystės ir Lietuvos laikinomis filmavimo aikštelėmis buvo Tarptautinis Vilniaus oro uostas bei Taujėnų dvaras. Scenarijų heroje tapo net karvė.

REKLAMA
REKLAMA

Pagrindinių veikėjų – anglės Elizabetos, italo Gvido, belgo Martino, dano Sunės – išvykimu iš savo šalies ir jų susitikimu su nepažįstamu vyru (aktorius Arvydas Lebeliūnas) Tarptautiniame Vilniaus oro uoste – prasideda nacionalinės programos „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“ projekto - tarptautinių kino meno kūrybinių dirbtuvių “Kai žmonės susitinka”kuriamo filmo istorija. Filmo siužetas - vieną paprastą ir niekuo neypatingą dieną keturi paprasti ir niekuo neišsiskiriantys jauni žmonės iš keturių Europos šalių savo pašto dėžutėse aptinka keistą voką. Voko viduje – lėktuvo bilietas į Vilnių... Tikėjęsi aviantūriškos kelionės ir smagaus laiko jiems dar nepažįstamoje šalyje, vėliau sužino esantys mokslinio eksperimento dalyviai. Ši žinia aukštyn kojomis apverčia jų gyvenimus...

REKLAMA

Penkios tarptautinės projekto filmavimo grupės darbus tęsė Taujėnų dvare ir jo apylinkėse. Scenose – ne tik prabangi aplinka dvaro rūmuose, bet ir kaimiškos apraiškos. Prabangus automobilis „Jaguar“, kuriuo vyko danų veikėjas Sunė, buvo sustabdytas karvės. Žaląją paskolino taujėniškis ūkininkas.

„Įtempta dienotvarkė – išbandymas visoms penkioms filmavimo grupėms. Neišvengta ir kai kurių nesusipratimų – nusileidus penkiems reisiniams lėktuvams, darbus teko atidėti porai valandų. Tačiau buvo pasirinktos kitos atvykimo salės ir viskas baigėsi pagal grafiką. Užsieniečiai labai stebėjosi, kad gavome leidimą dirbti būtent oro uoste ir gyrė organizatorių profesionalumą – Romoje ar Briuselyje oro uoste filmuoti būtų tiesiog neįmanoma,“ - įspūdžiais dalinosi projekto koordinatorė Ieva Norvilienė.

REKLAMA
REKLAMA

Kasdien filmavimuose dirba po dvi komandas, nefilmuojantys montuoja jau nufilmuotas scenas ir ruošiasi kitiems filmavimams – toliau kuria scenas ir rašo dialogus pagal projekto idėjos autoriaus Allano van  O.T. Anderseno, scenarijaus autoriaus Sauliaus Drungos ir pagrindinės filmo režisierės Kristinos Buožytės pateiktus nurodymus.

„Pagrindinis projekto „Kai žmonės susitinka“ tikslas – suburti tarptautines komandas bendram darbui – eksperimentiniam filmui, kurio scenarijus filmavimo grupėms atskleidžiamas padieniui, ir reikia suderinti nustatytų apribojimų ir improvizacijų galimybes. Projekto dalyviai atstovauja labai skirtingų kinematografinių tradicijų šalis, todėl bus įdomu išvysti, kaip jas sujungs Lietuvos kinematografininkai,“ – sakė VšĮ „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“ „Europos menų mokyklos“ ir kino projektų vadovė Ieva Skaržinskaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kuriamame filme vaidina nemažas būrys lietuvių aktorių: Arvydas Lebeliūnas, Eglė Mikulionytė, Simonas Storpirštis. Kelis vakarus iš eilės vyks susitikimai su lietuvių kino kūrėjais. Savo filmus „Skrydis per Lietuvą“, „Baltijos kelias“ ir „Atverti duris ateinančiam“ gausiai susirinkusiems taujėniškiams ir projekto dalyviams jau pristatė Audrius Stonys, dar laukia susitikimas su režisiere Giedre Beinoriūte ir jos filmais „Troleibusų miestas“, „Vulkanovka. Po didžiojo kino“. Savo filmus pristatys ir projekte dalyvaujančios užsieniečių grupės.

Pirmąsias ir paskutiniąsias scenas projekto dalyviai filmuoja savo šalyje.

Rugpjūčio 29 d. filmavimas Ozo kino salėje (Ozo g. 4). Filmo herojai susipažins su „Tarybų Lietuvos kronika“.

Filmo „Kai žmonės susitinka“ premjera numatoma šių metų gruodžio mėnesį.


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų