REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prisimenat filmą „Žaliosios gatvės chuliganai“? Ne? Tiek to, nes vakar buvo rodomas jo kartojimas. Tik šįkart jame aktorių nebuvo...

REKLAMA
REKLAMA

Prieš prasidedant ir pasibaigus Anglijos lygos taurės antrojo rato rungtynėms prie stadiono ribų vyko kova tarp „West Ham United“ ir „Millwall“ sirgalių.

REKLAMA

Netoli stadiono buvęs 44 metų vyras atsidūrė ligoninėje su durtine žaizda krūtinėje. Jo būklė stabili. Be to, fanai mačo metu kelis kartus įsiveržė į aikštę.

„Prieš rungtynes buvo daug muštynių. Mačiau keletą žmonių kruvinais veidais,“ – sakė netoli Upton Park stadiono gyvenantis Johnas Whittinghamas.

„Žmonės mėtėsi plytomis, tačiau visiškai nesuprantu, kur jie jas galėjo rasti. Kai kurie bandė nuplėšti nuo šaligatvio stulpus užtveriančius kelią automobiliams. Taip pat buvo keletas nedidelių ugnies židinių.

REKLAMA
REKLAMA

29 metų kebabų parduotuvės Žaliojoje gatvėje savininkas sakė: „Visas pragaras ištrūko į laisvę – buvo labai baisu. Ne kiekvieną dieną tai pamatysi.“

„Vienoje pusėje buvo „West Ham“ fanai, o kitoje „Millwall“. Jie buvo atskirti policijos. „West Ham“ fanų gatvėje buvo tiek, kiek tik akys galėjo aprėpti.“

„Iš galo buvo mėtomi buteliai ir plytos, kurie pataikė į priekyje buvusius „West Ham“ sirgalius. Buvo pilna žmonių su kruvinais veidais.“

19 metų vaikinas, kuris nenorėjo būti įvardintas, teigė: „Jie nulupinėjo plytas nuo pastatų ir mėtė jas į policiją. Mačiau kaip viena jų pataikė pareigūnui. Pastarasis nukrito ant žemės.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šeimininkų „West Ham“ ir svečių „Millwall“ ekipos susidūrė akis į akį pirmą kartą nuo paskutinių žaistų rungtynių 2005 metų balandžio mėnesį.

Po 26 minutę pelnyto Neilo Harriso įvarčio „Millwall“ išsiveržė į priekį rezultatu 1:0, tačiau likus trims minutėms iki rungtynių pabaigos „West Ham“ po Junioro Stanislaso tikslaus smūgio išlygino rezultatą, o tai išprovokavo pirmąjį fanų išsiveržimą į aikštę.

Situaciją suvaldžius rungtynės vėl tęsėsi – buvo žaidžiamas pratęsimas.

98 minutę Stanislasas realizavo 11 metrų baudinį ir „West Ham“ išsiveržė į priekį rezultatu 2:1, o sirgaliai vėl okupavo aikštę. Rungtynių teisėjas nusprendė, jog futbolininkai ją kuriam laikui turi palikti.

REKLAMA

„West Ham“ saugas Jackas Collisonas, žaidęs nepaisant to, kad sekmadienį motociklo avarijoje žuvo jo tėvas, buvo vienas iš keleto futbolininkų, kuris prašė fanų grįžti į tribūnas.

Pareigūnams prireikė šešių minučių, kad iš aikštės pašalintų apie 50 joje buvusių sirgalių.

100 minutę mačo baigtį nulėmė įvartį įmušęs Zavonas Hinesas. Rungtynės baigėsi rezultatu 3:1 „West Ham United“ ekipos naudai.

Paskelbus rungtynių pabaigą, šimtai fanų užplūdo aikštę. Policijai ir aikštės prižiūrėtojams teko kovoti, kad pastarieji nuo jos pasitrauktų.

REKLAMA

Tūkstančiams sirgalių palikus stadioną policija uždarė keletą kelių aplink Upton Park.

Už stadiono ribų patruliavo riaušių policija. Taip pat į orą pakilo pareigūnų sraigtasparnis.

Anglijos futbolo asociacijos atstovas po įvykusių incidentų sakė: „Visiškai pasmerkiame įvykusius incidentus tiek stadione tiek už jo ribų.“

„Mes bendradarbiausime su policija ir klubais, kad nustatytume tikslius šio vakaro įvykius.“

„Tikimės, jog nusikaltėliai bus atskirti nuo futbolo visam gyvenimui. Jiems nėra vietos šiame sporte.“


AFP/Reuters/Scanpix nuotr.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų