REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antradienį apie 10 valandą Kauno rajone, Radikių kaime „Kalašnikov“ automatų šūviais sunkiai sužeistas vienas Kauno nusikalstamai „Agurkinių“ gaujai priskiriamas asmuo - 28 metų Tadas Petrošius.

REKLAMA
REKLAMA

Kulkų negailėjo

Iki šiol nenustatyti „Kalašnikov“ automatais ginkluoti užpuolikai suvarpė prabangų 2005 m. laidos automobilį „Audi A8”. Šiuo automobiliu Radikių kaimo apylinkėse esančioje sodų bendrijoje važinėjo T. Petrošius ir 39 metų Renaldas Mockus.

REKLAMA

Vieno per šį išpuolį sužeisto vyro būklė šiuo metu yra kritiška.

Pareigūnai neatskleidžia, kuris iš minėtų asmenų patyrė sunkius sužeidimus krūtinės ir galvos srityse.

Praėjus kuriam laikui kriminalistai Kauno rajone, prie Eigirgalos kaimo, aptiko liepsnojantį automobilį „Renault Laguna“. Jame aptikti du „Kalašnikov“ automatai.

Neoficialiomis žiniomis, į senutėlę „Renault Laguna“ taip pat buvo kelissyk šauta. Tad neatmestina, kad būtent šiame automobilyje šauliai tykojo savo aukų.

REKLAMA
REKLAMA

Beveik kaip kino filmuose: automatais pasišvaistę užpuolikai, siekdami atsikratyti įkalčių, sudegino automobilį palikę jame ginklus ir skubiai pasišalino iš įvykio vietos.

Sugrįžta senų laikų banditizmas?

„Profesionalų darbas“, - taip įvykį Kauno rajone pakomentavo vienas aukštas miesto policijos vadovas.

Kauno policija kategoriškai atsisako oficialiai komentuoti šio drastiško bei 1993-iųjų metų banditizmo aukso amžių primenančio banditų išpuolio aplinkybes. Būtent nebesuvaldomų susišaudymų Kaune laikais taip ir likdavo neišaiškinti panašaus lygio nusikaltstamų grupuočių tarpusavio santykiai, užsakytos žmogžudystės, įžūlus verslininkų reketas, nusiaubti mafijai išdrįsusiųjų pasipriešinti namai ir biurai, turto sunaikinimai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Narkomafijos sandėrių dalyvis

Anksčiau į Kauno kriminalinės policijos akiratį patekęs T. Petrošius yra vienas ištikimiausių miesto kriminalinio pasaulio autoritetų Sauliaus Velečkos, geriau žinomo pravarde „Agurkas“, smogikų.

Praeityje irgi samdomų žudikų kulkų išvengusio S. Velečkos vadovaujamos grupuotės vyrai pastaraisiais metais išstūmė visas anksčiau Kaune viešpatavusias jaunųjų gangsterių gaujas, tarp jų – ir pagrindinius savo varžovus - „Kamuolinius“ (kai kuriose kriminalistų kartotekose minimus kaip „aguoninius“).

REKLAMA

„Balsas.lt“ žiniomis, T. Petrošius yra pagarsėjęs agresyviu būdu, ne kartą buvo labai impulsyvus. Puotaudamas naktiniuose klubuose T. Petrošius dažnai susimušdavo.

Anksčiau T. Petrošius buvo siejamas su Kauno Vilijampolės rajono šešėliniame pasaulyje garsiais broliais Želviais ir jų giminaičiais.

Vyriausias iš brolių – 48 metų Antanas Želvys, pravarde Fantomas, – dar nuo sovietinių laikų buvo siejamas su „daktarams“ priklausančia Jenkelių grupuote. Ji garsėjo tuo, kad vidury dienos apiplėšinėjo turtingus žmones.

REKLAMA

Tačiau kartą sulaikytas Fantomas pareigūnams išdavė savo bendrininkus.

Dėl to jis prarado nusikalstamo pasaulio šulų pasitikėjimą, tačiau nebuvo visiškai išstumtas iš Kauno šešėlinio pasaulio. Jis vienas pirmųjų pradėjo Lietuvoje gaminti ir į užsienio valstybes gabenti narkotikus.

Pirmąkart dėl kvaišalų A.Želvys su savo sėbrais įkliuvo 2003 metais.

Atlikę kratą prabangiame name M.Mažvydo gatvėje pareigūnai ne tik aptiko tris kilogramus amfetamino, bet ir jo gamybos cheminių formulių.

Tačiau tuomet operaciją atlikusiems Valstybės saugumo departamento agentams taip ir nepavyko surasti narkotikų gamybos laboratorijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

A.Želvys tuomet buvo nuteistas 12 metų kalėti, o nusikalstamą verslą, kaip manoma, perėmė Fantomo dukterėčios vyras Mindaugas Sinkevičius.

Šis jaunas vaikinas ėmė vadovauti Šakių rajone įsteigtam amfetamino gamybos fabrikėliui.

Tačiau jau po dvejų metų Kauno policijos ONTV pareigūnai šį fabrikėlį demaskavo, o M.Sinkevičius pateko į kalėjimą.

Kai kuriais duomenimis, šioje istorijoje buvo minimas ir T. Petrošius.



Ne pirma gangsterių karo auka

Spėjama, jog antradienio ryto susišaudymas pakaunės soduose – tai jaunųjų Kauno gangsterių tarpusavio konfliktų aiškinimosi tąsa.

REKLAMA

Birželį Kaune oficialiai paskelbta be žinios dingusio „aguoniniams“ priskiriamo garsaus mašinvagio Tomo Mickevičiaus, geriau pažįstamo pravarde Varlė, paieška.

Neatmestina, kad jauno vyro nėra gyvųjų tarpe. Mat netrukus Kauno policijos pareigūnai viename pakaunės miškų aptiko T. Mickevičiui priklausantį prabangųjį „Mercedes-Benz“ automobilį.



Apie tai – LNK žinių videoreportaže

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų