REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Legionieriaus karjerą pradėti nusprendęs Paulius Jankūnas rusų spaudai duotame interviu pažymėjo, jog jau buvo laikas kažką keisti savo gyvenime ir patvirtino jau anksčiau sklandžiusias kalbas, jog Maskvos srities „Chimki“ pasiūlymas buvo pats pelningiausias.

REKLAMA
REKLAMA

„Turėjau daug pasiūlymų iš kitų komandų, tačiau „Chimki“ pasiūlymas buvo pats patraukliausias", – pradėdamas pokalbi teigė P. Jankūnas.

REKLAMA

– Kokį įsivaizduojate savo vaidmenį „Chimki“ klube?

– Žinoma, norėčiau rungtyniauti starto penkete. Tai reikštų, kad komandoje užimi svarbią vietą. Visgi jei treneris numatys man atsarginio vaidmenį, aš eisiu į aikštelę nuo suolo. Nematau tame jokios problemos.

– Teko bendrauti su naujuoju treneriu Sergio Scariolo?


– Taip, turnyro Sevilijoje metu teko bendrauti su treneriu, nes jis juk vadovauja Ispanijos komandai. Gyvenome tame pačiame viešbutyje. Treneris papasakojo apie praėjusį sezoną bei apie ateities planus. Jis man nurodė mano funkcijas komandoje, pasakė, ko iš manęs tikisi. Bendravome apie valandą.

REKLAMA
REKLAMA

– Kokį įspūdį susidarėte po pokalbio?

– Aš ir anksčiau žinojau, jog Scariolo – puikus treneris. Vienas geriausių pasaulyje. Džiaugiuosi, kad galėsiu rungtyniauti jo treniruojamoje komandoje.

– Nebuvo sunku palikti „Žalgirio“ ekipos?

– Pirmą kartą išvykstu žaisti į užsienio komandą, todėl sprendimas palikti „Žalgirį“ buvo nelengvas. Kauno komandoje rungtyniavau šešis sezonus, todėl man jau reikėjo permainų.

– Liūdna išvykti iš Lietuvos?

– Kol kas viskas normalu. Krepšinis visose šalyse vienodas, todėl sunkumų neturėtų būti.

– „Chimki“ klube bus ir Robertas Javtokas. Kalbėjote su juo prieš priimdamas sprendimą?

– Taip, kalbėjau su juo prieš pasirašant sutartį. Puikiai pažįstame vienas kitą tiek iš Lietuvos rinktinės, tiek iš šalies čempionato kovų. Tikiuosi, kad Robertas padės man naujoje komandoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kalbėdamas apie rugsėjo mėnesį prasidėsiantį Europos krepšinio čempionatą, P. Jankūnas pažymėjo, jog lietuvių minimali užduoti yra patekti į pasaulio čempionatą. Puolėjas taip pat pažymėjo, kad į čempionės titulą pretenduoja 5-6 ekipos, kuriomis laiko Ispaniją, Lietuvą, Graikiją, Rusiją, Slovėniją, Serbiją ir Turkiją.

Eimantas Skersis

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų