REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Socialdemokratas Juozas Olekas, Andriaus Kubiliaus Vyriausybę kaltinantis pinigų švaistymu, siūlo rimtai apsvarstyti galimybę atkurti Valstybinį komercinį banką.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo nario teigimu, Vyriausybės švaistūniškas elgesys, skolinantis už milžiniškus procentus, bado akis.

REKLAMA

"Tai – rimta priežastis kalbėti apie Valstybinio komercinio banko atkūrimą",- sako jis.

Tokią idėją, dar dirbant praėjusiai Vyriausybei, buvo iškėlęs Socialdemokratų partijos pirmininkas Algirdas Butkevičius

„Galbūt per mūsų pašto sistemą galima būtų išduoti tam tikras paskolas, o valstybė galėtų reguliuoti palūkanų normas. Atsirastų galimybė sutaupyti valstybės biudžeto pinigus. Šių pinigų reikia aiškioms valstybės programoms – studentų paskoloms, galbūt tai pačiai „Sodrai“, – svarstė J. Olekas.

REKLAMA
REKLAMA

„Ar nėra taip, kad šiandien tos lėšos – komerciniuose bankuose, o mes iš jų skolinamės su 9 ar 10 proc. palūkanomis? Švietimo ministro pažadai, kad valstybė dengs dalį studentų paskolų palūkanų vėlgi yra tas pats komercinių bankų penėjimas biudžeto pinigais. Manau, kad ministras ir visa Vyriausybė turėtų pripažinti, jog nauja studijų finansavimo sistema yra klaida ir rudenį grįžti svarstyti, kaip studijos turi būti finansuojamos“, – sakė J. Olekas.

SEB banko prezidento patarėjas Gitanas Nausėda, kalbas apie nacionalinio komercinio banko steigimą ir tariamą jo naudą Lietuvos ekonomikai, yra pavadinęs populistinėmis.

„Nemanau, kad rimtai svarstoma, kaip iš tiesų šis bankas būtų steigiamas. Tai dar vienas atvejis, kai žarstomos gražios idėjos žinant, kad daliai visuomenės jos patiks. Taip uždirbami politiniai dividendai, nors nemanau, kad tikima, jog tą idėją kas nors įgyvendins. Tiesiog nepraleidžiama progos gražiai pakalbėti“, – abejones dėl rimto politikų nusiteikimo steigti banką yra išsakęs G. Nausėda.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų