REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos vyrų krepšinio čempionatui besirengianti Lietuvos rinktinė pirmadienį pradės kovą „Akropolio“ taurės turnyre Atėnuose (Graikija).

REKLAMA
REKLAMA

Pirmoji lietuvių varžovė - Rusijos rinktinė. Antradienį lietuviai susitiks su Serbijos komanda, o trečiadienį - su Jono Kazlausko treniruojama Graikijos rinktine.

REKLAMA

„Labai malonu, kad esame vėl pakviesti dalyvauti „Akropolio“ taurės turnyre. Ir šiais metais organizatoriams pavyko surinkti labai stiprias komandas - manau, kad visos keturios rinktinės bus tarp pagrindinių favoritų kovojant dėl medalių Europos čempionate, - sekmadienį Atėnų „Divane Caravel“ viešbutyje surengtoje spaudos konferencijoje sakė Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Ramūnas Butautas.

- Mūsų rinktinėje šiais metais daug permainų - neturime Šarūno Jasikevičiaus, Ramūno Šiškausko, Dariaus Songailos ir Rimanto Kaukėno, todėl reikės verstis be jų. Tačiau į komandą atėjo jaunesnių žaidėjų karta, kuri galbūt dar neturi tokios didelės patirties, tačiau turi noro įrodyti savo vertę, yra ištroškusi pergalių. Todėl visos rungtynės Atėnuose su stipriais varžovais mums bus puiki galimybė pasitikrinti ir savo žaidimo lygį, ir pamatyti, ką dar reikia tobulinti“.

REKLAMA
REKLAMA

„Manau, kad tai, apie ką kalbėjo Ramūnas Butautas, gali daugiau ar mažiau pritaikyti savo rinktinėms ir dauguma kitų trenerių, kurie dalyvaus Europos čempionate. Komandų sudėtys bus kitokios, nei buvo įpratę matyti krepšinio sirgaliai. Mūsų pačių rinktinė pasikeitė beveik 50 procentų, nebus lyderių vaidmenį atlikusių Johno Roberto Holdeno ir Andrejaus Kirilenkos, - sakė Rusijos rinktinės vyriausiasis treneris Davidas Blattas.

„Subūrėme galbūt mažiau patyrusią, tačiau jaunesnę, energingesnę komandą. Svarbu, ne kas žaidžia, o kaip žaidžia. Aišku, svarbiausia bus kaip mes atrodysime po dviejų savaičių. Tačiau neprieštaraučiau, jeigu laimėtume ir čia, „Akropolio“ taurės turnyre. Tuo labiau, kad, kaip minėjo Lietuvos rinktinės treneris, visos keturios čia susirinkusios komandos į Europos čempionatą važiuos kovoti dėl aukščiausių vietų“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paklaustas, ar be A. Kirilenkos ir J. R. Holdeno žaisiančiai Rusijos rinktinei yra keliamas tikslas apginti Europos čempionės titulą, D. Blattas atsakė: „Pakartoti laimėjimą visada yra daug sunkiau, negu laimėti pirmą kartą. Net ir su visais pajėgiausiais žaidėjais mums tai padaryti būtų nepaprastai sunku. Tačiau pasakyti, kas bus ir kaip klostysis situacija po dviejų savaičių, yra neįmanoma. Mūsų tikslas yra laimėti kuo daugiau rungtynių“.

„Šis turnyras - puiki galimybė pasitikrinti, kokiame lygyje yra tavo komanda, kokią formą yra įgiję pagrindiniai žaidėjai. Manau, kad šiame etape treneriams krepšinio kokybė ir taktika bus svarbiau, negu rezultatai“, - teigė Serbijos rinktinės vyriausiasis treneris Dušanas Ivkovičius.

„Problemų, kurias minėjo čia atvykę treneriai, turime ir mes Graikijos rinktinėje. Tačiau ši tendencija nėra nauja - po kiekvienų olimpinių žaidynių daugelyje komandų vyksta didesnė ar mažesnė kartų kaita. Į mūsų rinktinę taip pat atėjo nemažai žaidėjų iš naujosios Graikijos krepšinio kartos ir didžiausias uždavinys mums, treneriams dabar yra kaip įmanoma greičiau įjungti juos į rinktinės žaidimą“, - sakė Graikijos rinktinės strategas Jonas Kazlauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų