REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo šiol Lietuvos regbio entuziastai galės normaliomis sąlygomis rungtyniauti seniausiame Kauno miesto stadione, pavadintame S. Dariaus ir S. Girėno vardu. Išsipildė sena Kauno ir visos Lietuvos regbininkų svajonė: čia pastatyti tarptautinius standartus atitinkantys regbio vartai, pasigaminti savo jėgomis.

REKLAMA
REKLAMA

Kauno vaikų ir jaunimo regbio klubo „Ąžuolas“ prezidento Vytauto Vasilenkos iniciatyva treneriai ir žaidėjai iš nurašytų vamzdžių pagamino ir pastatė vartus, kuriuos pirkdami sporto organizatoriai būtų turėję išleisti apie 20 tūkstančių litų. Nežinia, kiek dar papildomai kainuotų jų atgabenimas iš užsienio.

REKLAMA

Miesto tarybos narys V. Vasilenka džiaugiasi idėjos bendraminčiais, kurie atliko daugelį darbų kokybiškai ir greitai. „Nuo šiol turėdami stacionarius regbio vartus šiame stadione galėsime žaisti Europos bei pasaulio čempionatų varžybas! O gal - ir olimpines atrankos varžybas“, - viliasi V. Vasilenka

Regbininkai nuoširdžiai dėkoja bendrovėms „Kauno dujotiekio statyba“, „Požeminiai darbai“ ir „Žemkasys“, kurios atliko tekinimo, suvirinimo, gręžimo darbus ir geodezinius matavimus.

S. Dariaus ir S. Girėno stadione pirmosios regbio rungtynės Lietuvoje buvo sužaistos beveik prieš 50 metų - 1960-aisiais. Nuo to laiko iki mūsų dienų regbininkai žaisdavo pritvirtinę regbio vartus prie futbolo vartų. Tarptautinė regbio federacija tokią „improvizaciją“ griežtai draudžia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų