REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gamtos apsuptyje - vien komplimentai, dovanos, linkėjimai, gėlės. O po to – rimta diskusija apie Lietuvos ekonomiką.

REKLAMA
REKLAMA

Susirinkę į konferenciją-sąskrydį Kazimiros Prunskienės bendraminčiai apsisprendė kurti naują partiją. „Lietuvos liaudies partija“- šis pavadinimas, anot buvusios Valstiečių liaudininkų lyderės, kol kas sulaukė daugiausia palaikymo.

REKLAMA

Lyderiai paaiškės rugsėjį


K. Prunskienė būsimos partijos lyderių kol kas neatskleidžia. Tačiau tarp minimų pavardžių - rašytoja Vidmantė Jasukaitytė, prezidento rinkimuose nesėkmingai pasirodęs atsargos generolas Česlovas Jezerskas, buvęs Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto dekanas Renaldas Gudauskas, ilgametė K. Prunskienės bendražygė Aldona Staponkienė, buvęs ūkio ministras Vytas Navickas



Vidmantė Jasukaitytė

„Nežinau, kokia bus  visa visuma. Kol kas turime tik kokius du trečdalius žmonių, kurie jau tikrai bus“, - konkrečių pavardžių minėti K. Prunskienė nenorėjo.

REKLAMA
REKLAMA



Renaldas Gudauskas, Vytas Navickas, Česlovas Jezerskas

Paklausta, kas finansuoja būsimą partiją, K. Prunskienė patikino, jog „kol kas dirbama iš idėjos“.

„Rinkimų kampanijos rėmimui, manau, surasime palaikančių verslininkų, gyventojų. Manau, tie žmonės, kurie palaikys mūsų idėjas, prisidės ir finansiškai“, - sakė ji.

Paklausta, kuo partija skirsis nuo kitų, politikė minėjo, jog keistų ligšiolinę Vyriausybės socialinės politikos strategiją, dėmesį telktų į ūkio sektorių.

Koks bus partijos pavadinimas, kiek žmonių ji vienys, paaiškės maždaug po mėnesio.

Tiesa, buvusi žemės ūkio ministrė su rašytoja Vidmante Jasukaityte svarstė, kuris žodis geresnis - „liaudies“ ar „tautos“ partija. Rašytoja paaiškino, jog pastarasis variantas yra geresnis, mat žodis - „gilesnis“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dar nesusikūrusi partija jau sulaukė pasiūlymo prisijungti prie socialdemokratų, bendradarbiauti artėjančiuose savivaldybių rinkimuose.

Sveikintojų publika – marga

„Niekas nesidžiaugia, kai atsiranda nauja partija“, - pripažino socialdemokratų lyderis Algirdas Butkevičius. Jis išsyk pasiūlė partijoms susijungti. Šią mintį susirinkusieji palydėjo garsiais plojimais.



Algirdas Butkevičius

K. Prunskienė tokį pasiūlymą pavadino įdomiu.

Po tamsiais akiniais slėpdamas akis, ant scenos lipo Lietuvos laisvės sąjungos lyderis Vytautas Šustauskas.

REKLAMA

„Nepasiduokite didžiųjų raginimams, juk socialdemokratai galėtų prie jūsų jungtis“, - rėžė V. Šustauskas.

„Jos protas neprilygsta niekam. Nei politiškai, nei ekonomiškai. V. Landsbergis to negalėjo pernešti“, - tęsė jis



Vytautas Šustauskas

„Rezultatus linkiu ne tik aplaistyti, bet ir palaistyti“, - šmaikštavo Darbo partijos frakcijos seniūnas Vytautas Gapšys ir K. Prunskienei įteikė gėle papuoštą laistytuvą. Politikas pridūrė, jog iš naujos partijos tikisi aktyvaus bendradarbiavimo.



Vytautas Gapšys

Naujos partijos kūrimą pagerbė ir Tautos prisikėlimo partijos nariai. Parlamentaras Rokas Žilinskas konstatavo, kad „atėjo laikas pagaliau sukurti stiprią politinę jėgą“. Buvęs Arūno Valinsko bendražygis K. Prunskienei palinkėjo „užlipti ant bangos ir kuo ilgiau išsilaikyti“.

REKLAMA

Nei kairė, nei dešinė

K. Prunskienė darsyk pakartojo, jog būsima partija orientuosis į „plataus vidurio-centristinę politinę jėgą“.

„Reikia sukti ne į dešinę, kaip premjeras dviračių akcijoje skelbė, ir ne per toli į kairę, o aprėpti platų interesų spektrą ir užtikrintai, kompetentingai eiti pirmyn, atkuriant ir stiprinant šalies ekonominį potencialą, nuosekliai gerinant žmonių gyvenimo kokybę", - kalbėjo ji.

K. Prunskienės teigimu, startiniame partijos kūrimosi etape, kaip ir priklauso, turėtų būti 1 tūkst. narių. Tikimasi, kad vėliau partijos gretos padidės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Buvusi Valstiečių liaudininkų sąjungos lyderė neprognozuoja, kiek "valstiečių" gali pereiti į jos kuriamos naujos partijos gretas.

„Kiek pereis - net nespėlioju, bet manau, kad miesto skyrių - dauguma. Taip pat tikiuosi, kad pereis nemažai skyrių arba jų dalis, ypač iš Aukštaitijos, taip pat iš kitų regionų“, - Eltai yra sakiusi K. Prunskienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų