REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien Prancūzijoje pasibaigusiose „Tour du Limousin“ dviračių lenktynėse, lietuviui Ignatui Konovalovui, atstovaujančiam šveicarų komandai „Cervélo“, pavyko pagerinti savo rezultatą ir bendroje, ir jaunių įskaitoje.

REKLAMA
REKLAMA

Finalinį „Tour du Limousin“ etapą „Châlus – Limoges“ laimėjo prancūzas Romainas Feillu, atstovaujantis komandai „Agritubel“, ir 180,1 km ilgio distanciją įveikęs per 4 val. 23 min. 57 sek.

REKLAMA

I. Konovalovas finišavo 77-tas, atsilikęs nuo R. Feillu – 2 min. 9 sek. O bendroje įskaitoje lietuvis pakilo iš 92-os į 81 vietą.

Lyderis – prancūzas

Lenktynių lyderiu išliko prancūzas Mathieu Perget iš ispanų komandos „Caisse d’Epargne“ (17 val. 17 min. 3 sek.).

Kitos įskaitos

Geriausiu sprinteriu pripažintas lenktynių lyderis Mathieu Perget, turintis 11 taškų.

2 vietą užėmė Nielsas Brouzes („Auber 93“), surinkęs 9 taškus ir išstumęs M. Perget komandos draugą Anthony Charteau į 4 vietą (6 taškai).

REKLAMA
REKLAMA

Kalnų įskaitoje po 24 taškus išsaugojo du tie patys prancūzai – Nicolas Vogondy („Agritubel“) ir Mathieu Perget („Caisse d’Epargne“). Geriausiu pripažintas – Nicolas Vogondy.

„Tour du Limousin“ laimėtojas Mathieu Perget pelnė ne tik geriausio sprinterio, bet ir geriausio jaunio įskaitos titulą. Jo laikas – 17 val. 17 min. 3 sek.

42 sek. nuo lyderio atsiliko Cyrilis Gautier„Bbox Bouygues Telecom“.

Lietuvis pakilo jaunių įskaitoje

Ignatui Konovalovui pavyko pagerinti savo rezultatą ne tik bendroje, bet ir jaunių įskaitoje. Dar finalo išvakarėse buvęs 33-čias, galutinėje jaunių įskaitoje lietuvis užėmė 26 vietą (+12 min. 57 sek.).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Komandinėje įskaitoje laimėjo Prancūzijos komanda „Bbox Bouygues Telecom“, jos laikas – 51 val. 53 min. 39 sek.

2 vietoje, atsilikusi 12 sek. nuo lyderės, liko šveicarų komanda „Cervélo“, kurioje važiavo Ignatas Konovalovas.

Nebaigė etapo

Paskutinę lenktynių dieną iš lenktynių pasitraukė daugiausiai dalyvių. 4 etapo finišo nepasiekė 16 dviratininkų, iš kurių net 4 amerikiečių komandos „Garmin – Slipstream“ nariai! Nelaimėlių gretose buvo ir Larsas Boomas („Rabobank“).

Pirmąją lenktynių starto dieną buvo 127, o paskutiniame etape finišavo tik 100 lenktynininkų.

REKLAMA

*

Daugumai „Tour du Limousin“ lenktynių dalyvių, įskaitant ir mūsiškį, I. Konovalovą, tai buvo paskutinė repeticija prieš „Vuelta a España“. Šiose dviračių lenktynėse (trečiose pagal svarbą po „Tour de France“ ir „Giro d'Italia“) dalyvaus ir kitas lietuvis – Tomas Vaitkus, atstovaujantis Kazachstano komandai „Astana“, kuris šiuo metu lenktyniauja „Eneco Tour of Benelux“ lenktynėse Belgijoje.

Susiję straipsniai:

Lenktynėse Prancūzijoje I. Konovalovas – kol kas 87-tas

„Tour du Limousin“: lietuvis įveikė pirmą etapą

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų