REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Arvydas Anušauskas teigia, kad iš prokuratūros negauta žinių, jog A. Valinskas būtų įtariamas nuskalstamomis veikomis.

REKLAMA
REKLAMA

Tai penktadienį Seimo komiteto vadovas pranešė Lietuvos radijo laidoje "Akiračiai".

"Prokurorai, atlikdami įstatymu nustatytas funkcijas, negavo skundų, pareiškimų, pranešimų apie kokias nors nusikalstamas veikas, patys nenustatė požymių kokių nors nuskalstamų veikų, kurių padarymu būtų įtariamas Seimo Pirmininkas A. Valinskas. Šiuo metu prokurorų atliekamuose ikiteisminiuose tyrimuose ir ikiteisminio tyrimo įstaigų atliekamuose tyrimuose nėra jokių duomenų apie Seimo Pirmininko A. Valinsko kokias nors neteisėtas veikas", - Generalinės prokuratūros atsakymą į savo paklausimą citavo A. Anušauskas.

REKLAMA

Seimo ir Tautos prisikėlimo partijos vadovas A. Valinskas politinę atsakomybę žada prisiimti tik po teisėsaugos išvadų. Jis pats dėl jam metamų kaltinimų ryšiais su nusikalstamomis struktūromis ketvirtadienį taip pat kreipėsi į Valstybės saugumo departamentą ir Generalinę prokuratūrą.

Pasak Valstybės saugumo departamento atstovo spaudai Vytauto Makausko, departamentas viešai situacijos nekomentuos, o į oficialius užklausimus atsakys pagal įstatymus.

REKLAMA
REKLAMA

Bičiulyste su nusikalstamo pasaulio veikėjais kaltinamą A. Valinską penktadienį priėmusi Prezidentė Dalia Grybauskaitė dar kartą paragino prisiimti politinę atsakomybę, tačiau A. Valinskas dar kartą pakartojo, kad visas abejones turi išsklaidyti teisėsauga.

"Palauksime atitinkamų institucijų išvadų, tada bus pateiktas mano apsisprendimas dėl politinės atsakomybės. Palikime tai organams, kurie atsakys, ar buvo tie ryšiai, ar nebuvo, ar tai tik atsitiktinės pažintys", - aiškino A. Valinskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų