REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kviečiami visi jaunieji kinomanai į atranką

Visų jaunųjų kino mylėtojų džiaugsmui nuo rudens prasidės naujos kino studijos „Skalvijos“ kino centre, A. Goštauto g. 2/15 Vilniuje.

REKLAMA
REKLAMA

Visiems jau seniai girdėta bei pažįstama „Skalvijos“ kino akademija atvers duris vyresniųjų klasių moksleivių (14–18 m. amžiaus) ir padės jauniesiems kino kūrėjams atrasti bei gilintis į kino meno subtilybes. Jau ne vienerius metus gyvuojanti „Skalvijos“ kino akademija tęsia tradicijas ir šiemet vis dar laukia jaunuolių dokumentinio bei vaidybinio kino studijų programose.

REKLAMA

Be to, skelbia atranką į kino analizės ir teorijos kursą. Dokumentinio kino kursui vadovaus kino režisierė Giedrė Beinoriūtė bei kviestiniai dokumentinio kino kūrėjai, vaidybinio – būrys Lietuvos kino profesionalų: scenaristas Raimundas Paškevičius, režisieriai Janina Lapinskaitė, Ramunė Čekuolytė ir Antanas Gluskinas. Gilintis į kino analizės bei teorijos kursą padės kino kritikė Rasa Paukštytė.

Visiems jauniesiems studentams kiekvieną savaitę vyks bendros kino istorijos paskaitos, kurias dėstys kino kritikė Izolda Keidošiūtė.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip visuomet, studijų metu akademijos studentai turės galimybę praktiškai išbandyti įvairias profesijas (scenaristo, režisieriaus, operatoriaus, aktoriaus, montuotojo, prodiuserio) bei patirti skirtingus kino kūrimo etapus (scenarijaus rašymas, filmavimas, montažas ir kt.).

Akademijos studentams bus suteikiamos medžiagos darbui, filmavimo ir montažo įranga.

Užsiėmimai vyks du kartus per savaitę po 2 val. „Skalvijos“ kino centre nuo rugsėjo 7 d. ir tęsis dvejus metus.

Džiugu pranešti ir tai, kad „Skalvijos“ kino akademija turi partnerių užsienyje ir bendradarbiauja su panašiomis organizacijomis, dirbančiomis jaunimo kino švietimo srityje. Tad Akademijos studentai turi puikias galimybes dalyvauti tarptautiniuose jaunimo kino projektuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jau šią vasarą keturi „Skalvijos“ kino akademijos studentai dalyvauja dvišaliame jaunimo kino projekte „Electric December“ (http://www.electricdecember.org/), kurio metu ne tik vyksta į kūrybines kino dirbtuvėse Bristolyje (Didžioji Britanija), bet ir kuria tarptautinę jaunimo kino platformą internete.

„Skalvijos“ kino centras iki rugsėjo 1d. kviečia visus jaunuosius kino entuziastus registruotis: visi susidomėję turėtų užpildyti anketą, kurią galima atsisiųsti iš internetinės svetainės (www.skalvija.lt) arba užpildyti ją „Skalvijos“ kino centro kasoje. Užpildytas anketas reikėtų atsiųsti adresu: [email protected] arba palikti kino centro kasoje.

Net neabejojame, jog ir vėl susirinks motyvuoti bei linksmi moksleiviai, su kuriais bus smagu bendradarbiauti, draugauti ir, žinoma, kurti kiną!

„Skalvijos“ kino akademijos projektą remia LR Kultūros ministerija, Kultūros rėmimo fondas, Vilniaus miesto savivaldybė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų