REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiausio Rusijos investicinio banko „Renesans Kapital“ vadovai paskelbė, jog jų kompanija jau išlipo iš krizės. Apie tai penktadienį praneša Rusijos dienraštis „Vedomosti“.

REKLAMA
REKLAMA

Šįmet minėtas investicinis bankas uždirbo 200 mln. JAV dolerių. Investicinis bankas „Renesans Kapital“ yra grupės „Renesans“, kuri taip pat vienija tokias kompanijas kaip „Renesans Investment Menedžment“, „Renesans Kredit“ ir „Renesans Partners“, dalis. Grupės „Renesans“ valdybos pirmininkas Stivenas Dženingsas „siūlo toliau vystyti verslą su tomis pat ambicijomis ir apsisprendimu, kurį ekonomikos dalyviai demonstravo ir prieškriziniu periodu“.

REKLAMA

Analitikas pabrėžia, kad Rusijoje, kaip ir kitose besivystančiose šalyse, ženklus bendrojo vidaus produkto (BVP) kritimas pakis į greitą augimą. S.Dženingso manymu, tai tikriausias atsitiks dviejų ketvirčių bėgyje. Bankininkas nurodo, kad „Renesans“ verslo planų įgyvendinimui besivystančiose rinkose atsirado „didelės galimybės“.

„Mes visada buvome „augimo mašina“ ir dabar grįžtame į mums įprastą būseną. Mums krizė baigėsi“, - įvardijo „Renesans“ valdybos pirmininkas S. Dženingsas. Nuo liepos „Renesans Kapital“ pakėlė savo darbuotojams atlyginimus, kurie beveik siekia prieškrizinio periodo algas.

Neseniai investicinis JAV bankas „Merrill Lynch“ paskelbė išvadas, jog šiuo metu Rusijos ekonomika pradėjo atsigauti. Šio investicinio banko analitikai nurodo, kad nuo antrojo 2010 metų ketvirčio Rusijos ekomika pradės augti. Numatoma, jog Rusijos BVP kitąmet ūgtels 2,4 proc., informuoja „Vedomosti“.



Indrė Sesartė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų