REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS



Aš turiu labai gražų pasiūlymą: tegu tie, kuriems iš tiesų gėda, kad A. Valinskas ir jo su mafija susijusi partija juos atitempė į Seimą - Laimontas Dinius, Aleksandras Sacharukas, Saulius Stoma, Ligitas Kernagis ir kiti “krištolinio tyrumo žmonės”, padeda mandatus, ir aš tą pačią dieną padėsiu savąjį, atsisakęs ne tik Seimo nario, bet ir Seimo Pirmininko pareigų, tą patį padarys ir Inga Valinskienė, tą patį padarys ir mūsų partijos deleguoti ministrai”, - sakė A. Valinskas.

REKLAMA
REKLAMA


Jei įvyktų stebuklas, ir minėta krištolinio tyrumo chebra (turiu minty 6 paminėtas pavardes) išeitų, tuomet Seimas pasipildytų štai šiais veikėjais:

REKLAMA

Andrius BURBA

Mečislovas SUBELIS

Renata KAZLAUSKIENĖ (kaip suprantu, aplinkos ministro žmona)

Regina ZASIENĖ

Kęstutis RUPULEVIČIUS (Astos Baukutės vyras, jei ką)

Ingrida JOČIENĖ


(…) „Ąžuolo“ frakcija yra atvira visiems, kurie gali prisijungti ir tęsti darbus dėl idėjų, dėl kurių atėjome, tačiau trims žmonėms kelias yra uždaras, nes jie yra parazitai. Tai yra Sacharukas, Kernagis ir Varaška“, - sakė A. Valinskas.

REKLAMA
REKLAMA


Taigi, jei pridėsime (atimsime) „krištolinio tyrumo parazitą“ Varašką (nepatekusį į pirminį Valinsko sudarytą išeinančiųjų TOP6 sąrašą), gausis, kad į Seimą pakliūva dar tokia pilietė:

Rasa PETRAUSKIENĖ

Esminis klausimas: ar tarp skirtingų parazitų yra didelis skirtumas?

Man kažkodėl atrodo, kad nelabai. Ir tik laiko klausimas, kada politikoje nuo parazitų lygio pakilsime iki dibilų. Komentaruose galime eiti lažybų (statymą siūlau ketvirčiais, pradedant 2009Q4).

Štai ką ta tema rašo Vikipedija (o dar yra teigiančių, kad Vikipedijoje pasitaiko netikslumų…):

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA


Parazitizmo istorija


Parazitizmo atsiradimas apima ilgą evoliucijos tarpsnį. Gal būt kai kurie gyvūnai pradėjo parazituoti atsitiktinai patekę į kitų gyvūnų organizmą, kur rado palankias sąlygas. Čia jie yra aprūpinti maistu, o ryšį su išorine aplinka palaiko per šeimininko organizmą. Dėl to daugelio parazitų sandara supaprastėjo, susiredukavo arba visai išnyko kai kurie organai. Tačiau parazitai turi gerai išvystytą dauginimosi sistemą, kuri užtikrina jų išlikimą net ir nepalankiomis sąlygomis. Be to jie nepaprastai vislūs. Veikiant gamtinei atrankai, išgyvena tik tie parazitai, kurie sugeba intensyviai daugintis, nes daug gemalų neišgyvena dėl šeimininkų kaitos. Be to, helmintų kiaušiniai ir pirmuonių cistos gana atsparios nepalankioms aplinkos sąlygoms.

REKLAMA

Parazitai turi gerai išvystytus prisitvirtinimo organus: siurbikės – siurbtukus, kaspinuočiai – siurbtukus, kabliukus, botrijas, kai kurie parazitiniai nariuotakojai – kibias galūnes ir t.t.


Kitos parazitizmo formos


Parazitas gali naudoti šeimininko grobį. Parazitizmo forma, kai parazitas pavagia šeimininko sugautą ar sumedžiotą grobį vadinamas kleptoparazitizmu.

Taippat parazitas šeimininką gali naudoti kaip transporto priemonę, kiaušinių perėjimui ir jauniklių auginimui (pvz., gegutės ir lizdinis parazitizmas)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų