REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Konservatorei Irenai Degutienei trūko kantrybė. Seimo vicepirmininkė trečiadienį tiesioginėje televizijos laidoje davė pažadą, jog artimiausiu metu kreipsis į Valstybės saugumo departamentą (VSD), kad šis pateiktų informaciją apie galimus Arūno Valinsko ryšius su Kauno mafijos atstovais.

REKLAMA
REKLAMA

"Jeigu specialiosios tarnybos negali žiniasklaidai pateikti informacijos, aš turiu teisę dirbti su slapta informacija, todėl man ir, manau, premjerui bus pateikta ta informacija",- trečiadienio vakarą BTV laidoje “Akistata su Lietuva” pareiškė I. Degutienė.

REKLAMA

Premjeras Andrius Kubilius yra leidęs suprasti, jog įrodžius aiškius A. Valinsko ryšius su kriminaline grupuote, Tautos prisikėlimo partijos (TPP) kūrėjui parlamento vadovo postą tektų apleisti.

Tačiau koalicijos lyderis į VSD kreiptis nesivargino, iniciatyvos ėmėsi jo pavaduotoja partijoje I. Degutienė.

Tą vakarą pas A. Valinską rinkosi ir koalicijos partneriai.

Kaip pranešė LNK Žinios, liberalsąjūdietis Eligijus Masiulis ir liberalcentristas Algis Čaplikas, aiškėjant vis naujoms detalėms apie „Ąžuolo“ frakcijos lyderio ryšius su kriminalinio pasaulio atstovu, iš pirmų lūpų norėjo išgirsti A. Valinsko pasiaiškinimą.

REKLAMA
REKLAMA

Oficialiai politikai dėjosi susitikę, kadangi vienas kito „pasiilgo“ ir dalytis įspūdžiais nebuvo linkę. Maža to, A. Valinskas neprarado humoro jausmo.

„Pasiilgom, pasikalbėjom, išgėrėm kavos ir tiek“, - išniręs iš kabineto sakė jis.

Tuo metu buvę A. Valinsko bendražygiai iš TPP frakcijos jau prabilo apie galimą Seimo pirmininko atstatydinimą, juos palaiko ir opozicija.

Neoficialiai užsimenama, jog A. Valinsko pašalinimą iš parlamento vadovo posto palaikytų ir nemaža dalis valdančiųjų frakcijų atstovų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų